ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
05/10/2021 09:11

Windows 11: Διαθέσιμα από σήμερα ως δωρεάν αναβάθμιση - Οι μεγάλες αλλαγές

Τα Windows 11 η νέα έκδοση από τη Microsoft κυκλοφορεί σήμερα με τους χρήστες των Windows 10 που οι υπολογιστές τους πληρούν τις ελάχιστες απαιτήσεις να μπορούν να κάνουν τη μετάβαση ως δωρεάν αναβάθμιση

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Windows 11: Διαθέσιμα από σήμερα ως δωρεάν αναβάθμιση - Οι μεγάλες αλλαγές
Πηγή: Microsoft
Ανάγνωση:

Τα Windows 11 είναι γεγονός και από σήμερα είναι διαθέσιμα ως δωρεάν αναβάθμιση για τους χρήστες που έχουν εγκατεστημένα τα Windows 10 στους υπολογιστές τους και αυτοί πληρούν τις προδιαγραφές για τη νέα έκδοση του λογισμικού της Microsoft. Ωστόσο, τα Windows 10 θα συνεχίσουν να υποστηρίζονται και να δέχονται αναβαθμίσεις ασφαλείας, έως τον Οκτώβριο του 2025.

Η μεγάλη -οπτική- αλλαγή στα Windows 11 είναι το ανανεωμένο μενού «Έναρξη» που πλέον θα βρίσκεται στο κέντρο. Η εφαρμογή Microsoft Teams έχει ενσωματωθεί πλήρως στο νέο σύστημα (σε αντικατάσταση του Skype), ενώ το ηλεκτρονικό κατάστημα Microsoft Store έχει ανασχεδιαστεί, έτσι ώστε να επιτρέπει τη διάθεση εφαρμογών και από τρίτους. Η αναζήτηση - μέσω Bing - έγινε ταχύτερη, όπως και η εκτέλεση των βιντεοπαιγνιδιών.

Σύμφωνα με την ίδια τη Microsoft τα Windows 11 παρέχουν όλη την ισχύ και την ασφάλεια των Windows 10 σε συνδυασμό με μια επανασχεδιασμένη και ανανεωμένη εμφάνιση. Διαθέτουν επίσης νέα εργαλεία, ήχους και εφαρμογές. Έχουμε σκεφτεί κάθε λεπτομέρεια. Όλα τα παραπάνω συνδυάζονται για να σας προσφέρουν μια ανανεωμένη εμπειρία στη χρήση του υπολογιστή σας.

O Πάνος Πανάι, επικεφαλής για την ανάπτυξη νέων προϊόντων της αμερικανικής εταιρείας, δήλωσε στο BBC ότι τα νέα Windows θα είναι απλούστερα για τον χρήστη και η αναβάθμιση τους δεν θα δυσκολέψει ούτε τον πιο αδαή περί τα τεχνολογικά. Διαβεβαίωσε ότι έχει προηγηθεί εκτεταμένη δοκιμή του νέου συστήματος από ειδικούς και ότι δεν υπάρξουν προβλήματα από το πέρασμα από το ένα λειτουργικό σύστημα στο άλλο.

Microsoft διευκρίνισε ότι τα «11» έχουν ορισμένες ελάχιστες απαιτήσεις για την εγκατάστασή τους, τις οποίες μπορεί να μην πληρούν όλοι οι υπολογιστές, γι' αυτό ορισμένοι χρήστες πιθανώς δεν θα μπορούν να εγκαταστήσουν το νέο σύστημα στον υπολογιστή τους, ιδίως αν αυτός είναι παλαιότερος.

(πηγή: microsoft)
Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
WINDOWS WINDOWS 11 MICROSOFT
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ