ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
18/10/2021 04:30

ΗΠΑ: Πρωτιά για ομάδα Ελληνα καθηγητή σε διαγωνισμό ρομπότ του Πενταγώνου

Η ομάδα Cerberus με επικεφαλής τον Ελληνα καθηγητή, Κώστα Αλέξη, κέρδισε την πρώτη θέση στο διαγωνισμό DARPA του αμερικανικού Πενταγώνου με θέμα τους «ρομποτικούς διασώστες»

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
ΗΠΑ: Πρωτιά για ομάδα Ελληνα καθηγητή σε διαγωνισμό ρομπότ του Πενταγώνου
(Πηγή: Glomex/ΕΡΤ)
Ανάγνωση:

Ρομποτικοί διασώστες! Πρόκειται για μια μεγάλη τεχνολογική επιτυχία και μάλιστα με ελληνική υπογραφή. Η ομάδα Cerberus με επικεφαλής τον Ελληνα καθηγητή, Κώστα Αλέξη, κέρδισε την πρώτη θέση στο διαγωνισμό DARPA του αμερικανικού Πενταγώνου! Ο κ. Αλέξης μίλησε σε εκπομπή της ΕΡΤ για τον διαγωνισμό, καθώς και την διάκριση της ομάδας του, αναφέροντας: «Ο διαγωνισμός αφορούσε την ικανότητα ρομποτικών συστημάτων να εξερευνήσουν υπόγειες υποδομές τριών κατηγοριών, όπως, είτε ένα υπόγειο ορυχείο, είτε υπόγειες περιοχές μιας πόλης, όπως το μετρό, είτε φυσικές υπόγειες περιοχές, όπως μια σπηλιά.

Τετράποδα ρομπότ... σαν σκυλάκια

Αυτό που κλήθηκαν να κάνουν τα ρομπότ, για να νικήσουν τον διαγωνισμό, ήταν να μπουν αυτόνομα σε αυτή την περιοχή, να χαρτογραφήσουν τον χώρο και να γυρίσουν πίσω τρισδιάστατο μοντέλο αυτού του χώρου, να αναγνωρίσουν αντικείμενα συγκεκριμένων κατηγοριών που μας είχαν αναφέρει και να γυρίσουν πίσω τις συντεταγμένες των αντικειμένων με ακρίβεια πέντε μέτρων». «Εμείς κατεβάσαμε μια ομάδα που συνδύαζε τετράποδα ρομπότ (που μοιάζουν με σκυλάκια) και εναέρια ρομπότ, τα οποία με τον συνδυασμό τους μπορούσαν να υπερκεράσουν και τα προβλήματα του εδάφους, αλλά και τα προβλήματα της γεωμετρίας», συμπλήρωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΡΟΜΠΟΤ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΗΠΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ