Μενού
  • Α-
  • Α+

Μπορεί να μην μάθαμε περισσότερα για τα νέα AirPods στην παρουσίαση των iPhone 13, αλλά η Apple τα κράτησε για την παρουσίαση που έκανε τη Δευτέρα το βράδυ μαζί με τα νέα MacBook Pro και αρκετά ακόμη προϊόντα.

Διαβάστε ακόμη: Apple Event: Έκανε η αμερικανική εταιρεία τη διαφορά με τα iPhone 13, iPad και Apple Watch;

Η αμερικανική εταιρεία του Κουπερτίνο επανήλθε στις παρουσιάσεις με μία ακόμη σημαντική σειρά συσκευών, αυτή τη φορά των φορητών της υπολογιστών για επαγγελματίες. Τα νέα MacBook Pro έρχονται σε εκδόσεις με διαγώνιο οθόνης 14 και 16 ιντσών, δεν φέρουν πλέον την Touch Bar, ενώ και η οθόνη τους πιάνει πλέον το μεγαλύτερο μέρος του επάνω τμήματος, με ελάχιστα περιθώρια τριγύρω της. 

Οι νέες συσκευές προσφέρουν έξοδο HDMI, 3 θύρες Thunderbolt, ένα SD Card Slot, υποδοχή ακουστικών 3.5mm, καθώς και υποστήριξη του φορτιστή MagSafe. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον παρουσιάζει το notch στο επάνω μέρος της οθόνης των νέων συσκευών που θα προσφέρουν και 1080p FaceTime camera. Οι τιμές τους ξεκινάνε από τα 1999 δολάρια για το μοντέλο των 14 ιντσών και από τα 2499 δολάρια για το μοντέλο των 16 ιντσών, με τις προ-παραγγελίες να ανοίγουν από την Δευτέρα.

Η τεχνολογία των οθονών στα δύο νέα μοντέλα είναι 120Hz ProMotion Mini LED, κάτι που η Apple βάπτισε Liquid Retina Pro XDR. Η ανάλυση του 14ιντσου MacBook Pro φτάνει τα 3024x1964 pixels και οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε M1 Pro ή M1 Max chips. Η ανάλυση του μεγαλύτερου MacBookPro φτάνει στα 3456x2234 pixels και στις δύο εκδόσεις η Apple υπόσχεται αρκετά υψηλή αντίθεση χρωμάτων.

Τα νέα AirPods έρχονται, όπως είχε διαρρεύσει, με χαρακτηριστικά των AirPods Pro και ελάχιστα αλλαγμένο σχεδιασμό. Τα τρίτης γενιάς ακουστικά θα πωλούνται στα 179 δολάρια και είναι ανθεκτικά στο νερό και τον ιδρώτα. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας τους φτάνει τις 6 ώρες συνεχούς λειτουργίας, ενώ με την ενέργεια που προσφέρει η θήκη, αυτή αγγίζει τις 30 ώρες.

Ο custom driver τους είναι ανασχεδιασμένος και βελτιστοποιεί την απόδοση του ήχου, ενώ τα νέα σετ ακουστικών είναι συμβατά και με το σύστημα φόρτισης MagSafe. Τα νέα AirPods υποστηρίζουν ακόμη Spatial Audio και Dolby Atmos, αλλά κάποιες λειτουργίες ανίχνευσης κίνησης του κεφαλιού. Η Apple ισχυρίζεται πως έχει βελτιώσει και την απόδοση του μικροφώνου της για ακόμη πιο ποιοτικές κλήσεις.

Τέλος, για τα των συσκευών, η Apple παρουσίασε το HomePod mini σε νέους χρωματισμούς. Συγκεκριμένα, το γνωστό ακουστικό θα πωλείται έναντι 99 δολαρίων σε κίτρινο, πορτοκαλί και μπλε χρώμα.

Οι συσκευές θα είναι και συμβατές με τη νέα υπηρεσία Apple Music Voice που ανακοινώθηκε και έναντι 4,99 δολαρίων το μήνα θα προσφέρει χρήση των μουσικών υπηρεσιών της Apple με τη βοήθεια της Siri. Η πρόταση αυτή έρχεται να τεθεί απέναντι στο Echo της Amazon Music.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA