Μενού
  • Α-
  • Α+

Υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό η φήμη πως η Apple ετοιμάζει τη δική της κάσκα επαυξημένης πραγματικότητας (AR Headset) και έχουμε πλέον νεότερες πληροφορίες από τον -πάντα πολύ καλά ενημερωμένο- αναλυτή Ming-Chi Kuo.

Διαβάστε ακόμη: Τουρκική λίρα: Η Apple «παγώνει» τις πωλήσεις iPhone στην Τουρκία

Σύμφωνα με τον γνωστό insider, η Apple θα ενσωματώσει έναν πανίσχυρο επεξεργαστή στο περιφερειακό, που θα φτάνει μάλιστα στα επίπεδα του M1 που είδαμε από τα περσινά συστήματα Mac. Ένας δεύτερος  -χαμηλότερης ισχύος- επεξεργαστής θα αναλαμβάνει τις πιο «ελαφριές» δουλειές, όπως την επεξεργασία των σημάτων από τους διάφορους αισθητήρες. Ο Kuo σημειώνει πως η κάσκα θα μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα χωρίς καν να συνδέεται με κάποιο σύστημα Mac ή κάποιο iPhone και θα υποστηρίζει από την αρχή μια σειρά από εφαρμογές, έχοντας στόχο να αποτελέσει τον αντικαταστάτη των smartphones μέσα σε μια δεκαετία. Η εκτίμηση είναι πως η συσκευή θα κυκλοφορήσει στο τελευταίο τρίμηνο του 2022.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το AR headset θα υποστηρίζει και τεχνολογία VR (εικονικής πραγματικότητας) χάρη στις δύο 4K micro OLED οθόνες που θα ενσωματώνει και θα έχουν κατασκευαστεί από την Sony. H συσκευή θα χρησιμοποιεί 8 οπτικά modules για να μπορεί να συνδυάσει άριστα τις δύο διαφορετικές τεχνολογίες και να προβάλλει και χωρίς πρόβλημα οποιοδήποτε περιεχόμενο, είτε αποκλειστικά, είτε σε συνδυασμό με αυτά που βλέπει ο χρήστης στην πραγματικότητα. Σε ό,τι αφορά τώρα το βάρος, εικάζεται πως θα είναι αρκετά ελαφρύ και θα κινείται ανάμεσα στα 200 και 300 γραμμάρια, ενώ η τιμή του δεν έχει αποφασιστεί, αλλά υπολογίζεται πως θα ξεκινάει από τα 1000 και μπορεί να αγγίξει έως και τα 3000 δολάρια!

Τόσο η νέα κάσκα, όσο και το iPhone 14 θα υποστηρίζουν -σύμφωνα με τον αναλυτή- την τεχνολογία Wi-Fi 6 για ακόμη υψηλότερη ταχύτητα δεδομένων, αλλά και μικρότερες παρεμβολές για απροβλημάτιστη AR και VR εμπειρία. Ο χώρος του AR και του VR είναι ακόμη αχαρτογράφητα νερά για τον τρόπο που θέλει να τα αξιοποιήσει η Apple σε επίπεδο τελικού καταναλωτή, αλλά σίγουρα υπάρχει και η τεχνογνωσία και η οικονομική δύναμη για να στηριχτεί ένα τέτοιο project. Από εκεί και πέρα, αυτό που θα πρέπει να δούμε είναι το κατά πόσο το παρεχόμενο λογισμικό και οι υπηρεσίες που θα υποστηρίζονται θα είναι τέτοιες που θα αναγκάσουν τους πελάτες της Apple να προμηθευτούν ένα ακόμη ακριβό gadget της.

Ίσως και στις πρώτες εκθέσεις τεχνολογίας που έρχονται στις αρχές του 2022 μάθουμε κάποια περισσότερα πράγματα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA