Μενού
  • Α-
  • Α+

Το γερμανικό κράτος επιχειρεί να ωθήσει τους παρόχους υπηρεσιών internet σε βελτίωση των υπηρεσιών τους, κάνοντας μια νέα νομοθετική ρύθμιση που θα τους αναγκάζει ακόμη και σε εκπτώσεις στα πάγια. Συγκεκριμένα, οι αρχές θέλουν να παρέχονται στους καταναλωτές όσο πιο ρεαλιστικές ταχύτητες και να τιμωρήσουν τις όποιες παρατυπίες των εταιρειών που προσφέρουν τις συνδέσεις.

Διαβάστε ακόμη: «Αποκάλυψη του Ιντερνετ»: Τι θα συνέβαινε αν μια μέρα ξυπνούσαμε χωρίς Διαδίκτυο;

Σύμφωνα με τα όσα ψηφίζονται αυτές τις μέρες, αν υπάρχει μεγάλη απόσταση ανάμεσα στην ταχύτητα σύνδεσης που έχει αγοράσει ο πελάτης και αυτή που του πραγματικά παρέχεται, θα υποχρεούνται ο πάροχος να προσφέρει μια σχετική έκπτωση στο λογαριασμό. Όπως αναφέρεται, το ποσό της έκπτωσης θα είναι ανάλογο της απόκλισης των δύο ταχυτήτων. Για να επιβεβαιωθεί μια τέτοια απόκλιση θα υπάρχουν σχετικά εργαλεία από την ομοσπονδιακή υπηρεσία δικτύων του γερμανικού κράτους, τα οποία θα είναι δωρεάν και άμεσα διαθέσιμα σε όλους τους πολίτες, τόσο για χρήση από υπολογιστή, όσο και μέσω εφαρμογών για συσκευές με λειτουργικό iOS και Android μέσα από το σχετικό site

Η διαδικασία ελέγχου από πλευράς πελάτη θα πρέπει να γίνεται σε δύο συνεχόμενες ημέρες, όπου και θα πρέπει να ολοκληρώνονται 20 διαφορετικές μετρήσεις, δέκα ανά ημέρα. Με αυτόν τον τρόπο, οι γερμανικές υπηρεσίες θέλουν να εξασφαλίσουν πως οι μετρήσεις είναι σωστές και δεν οφείλονται πχ. σε κάποια υπερφόρτωση του δικτύου που προκαλεί στιγμιαία κάποια προβλήματα σε μια σύνδεση. Αν τα αποτελέσματα δείχνουν ότι όντως υπάρχει πρόβλημα και ο πελάτης δεν απολαμβάνει τουλάχιστον το 90% της ταχύτητας που αναγράφεται στο συμβόλαιό του με την εταιρεία, τότε θα δικαιούται έκπτωση στο λογαριασμό του.

Όπως αναφέρει η υπηρεσία προστασίας καταναλωτή στη Γερμανία, οι αποκλίσεις στα παραδοσιακά συμβόλαια παροχής γραμμής internet αγγίζουν σχεδόν το 50% της επικράτειας, δείχνοντας έτσι πως υπάρχει ένα αρκετά σημαντικό πρόβλημα σε αυτό το επίπεδο. Η νέα ρύθμιση θέλει να πιέσει τους παρόχους να βελτιώσουν τα δίκτυα και τις υπηρεσίες τους, να προστατέψει τους πελάτες και κυρίως να μην χρεώνεται ο καταναλωτής μια σύνδεση που δεν την απολαμβάνει στο 100% των δυνατοτήτων της. Ο νέος αυτός νόμος θα τεθεί σε ισχύ από τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους. Παρόλα αυτά, όσοι επιθυμούν να διεκδικήσουν κάτι πέραν της διαδικασίας αυτής, θα υπάρχει πάντα η επιλογή της δικαστικής οδού.

Πηγή εικόνας: BleepingComputer.com

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA