Μενού
  • Α-
  • Α+

Μπορεί η Google να προσφέρει ευρέως το λογισμικό της σε κατασκευαστές smartwatches από το 2014, αλλά φαίνεται πως θέλει να μπει και με δικό της μοντέλο στην εν λόγω αγορά το 2022. Μετά την αγορά των smartphones, όπου και μπήκε με τα Google Pixel, η Google θέλει να κάνει κάτι παρόμοιο και στην αγορά των wearables και των «έξυπνων» ρολογιών πιο συγκεκριμένα. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ιστοσελίδων του εξωτερικού που έχουν καλή πληροφόρηση εκ των έσω, μια ειδική ομάδα της Google ετοιμάζει ένα δικό της έξυπνο ρολόι που θα κληθεί να τεθεί αντιμέτωπο με άλλα premium προϊόντα.

Διαβάστε ακόμη: Νέο πρόγραμμα αποτρέπει τις εφαρμογές του Android να καταγράφουν τη δραστηριότητα των χρηστών

Το ρολόι έχει την κωδική ονομασία Rohan και θα ενσωματώνει κάποιες λειτουργίες και της Fitbit, της εξειδικευμένης εταιρείας που εξαγόρασε η Google έναντι 2.1 δισ. δολαρίων μέσα στη χρονιά που διανύουμε. Η λογική λέει πως το νέο προϊόν θα κυκλοφορήσει στην κατηγορία των Pixel «έξυπνων» συσκευών και θα φέρει μια σειρά από αισθητήρες που θα ενισχύουν το πρόγραμμα γυμναστικής των χρηστών.

Ο τομέας της υγείας εννοείται πως δεν θα μείνει εκτός συζήτησης, μιας και η Google βλέπει το πόσο σημαντικά την έχουν αγκαλιάσει όλες οι εταιρείες του χώρου, αλλά και το πόσο σημαντική είναι ως παράμετρος για μια αγορά στο μυαλό των καταναλωτών. Δεν είναι απίθανο, δε, το νέο smartwatch να κυκλοφορήσει παράλληλα με το Wear OS 3, τη νέα έκδοση του λειτουργικού της Google που θα είναι το αποτέλεσμα της συνένωσης Android Wear και Tizen και αναπτύσσεται σε συνεργασία με την Samsung.

Δεν είναι αυτή η πρώτη φορά που η Google έχει φτάσει κοντά στην παραγωγή και κυκλοφορία ενός τέτοιου προϊόντος, αφού και το 2019 είχε πλησιάσει αρκετά στο να βγάλει ένα δικό της «έξυπνο» ρολόι στην αγορά. Τόσο το LG Watch Sport, όσο και το LG Watch Style του 2017 ήταν σχεδιασμένα αρχικά να βγουν με την μπράντα Pixel, ωστόσο φαίνεται πως ο Rick Osterloh εκ μέρους Google δεν συμφώνησε στην ιδέα προσθήκης προϊόντων τρίτων εταιρειών στην σειρά της ίδιας της εταιρείας.

Σχεδιαστικά, το νέο ρολόι θα έχει στρογγυλό καντράν και θα έχει αρκετά λεπτά περιθώρια γύρω από την οθόνη. Προς το παρόν, η Google αρνείται να τοποθετηθεί δημόσια επί του θέματος με κάποιο σχόλιο και ίσως οι επόμενοι μήνες (ή και οι επόμενες εβδομάδες) μας κάνουν πιο σοφούς επί του θέματος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA