Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Hyatt ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Apple για ψηφιακή μεταφορά των κλειδιών για τα δωμάτια των ξενοδοχείων της στο iPhone και το Apple Watch των χρηστών. Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν πως οι επισκέπτες των ξενοδοχείων Hyatt θα αρχίσουν σιγά-σιγά να μπορούν να περάσουν το κλειδί του δωματίου τους στο κινητό τηλέφωνο ή το «έξυπνο» ρολόι της Apple και να μην χρειάζεται καν να περάσουν από τη ρεσεψιόν για τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Διαβάστε ακόμη: Τουρκική λίρα: Η Apple «παγώνει» τις πωλήσεις iPhone στην Τουρκία

Με την online κράτηση ενός δωματίου, ο χρήστης θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το επίσημο app της Hyatt, να διαχειριστεί το check-in και να εκδόσει ψηφιακά το κλειδί του δωματίου του που περνάει αυτόματα στο ηλεκτρονικό του πορτοφόλι. Με την άφιξή του στο ξενοδοχείο, έχει πλήρη εικόνα του δωματίου του και μπορεί να κατευθυνθεί άμεσα εκεί, χωρίς να περάσει καν από την υποδοχή. Το κλειδί ενεργοποιείται όταν είναι όλα έτοιμα για το check-in και θα παραμείνει ενεργοποιημένο μέχρι τη συμφωνημένη (ή προκαθορισμένη) ώρα του check-out και έτσι δεν θα απαιτούνται πλέον οι σχετικές μαγνητικές κάρτες.

Το κλειδί μπορεί να χρησιμοποιηθεί με την ίδια μορφή ακόμη και σε χώρους ελεγχόμενης πρόσβασης (πχ. σε ένα εστιατόριο, ένα γυμναστήριο ή μια εσωτερική πισίνα που διατίθεται μόνο για τους πελάτες) ή ακόμη και για το ασανσέρ που οδηγεί στους ορόφους. Μάλιστα, η οποιαδήποτε αλλαγή ή επέκταση διάρκειας πρόσβασης μπορεί να γίνει ακόμη και ηλεκτρονικά ή με ένα τηλέφωνο στην υποδοχή, χωρίς καν να είναι αναγκαία η φυσική παρουσία εκεί.

Στην παρούσα φάση, η διαδικασία αυτή υποστηρίζεται σε μόλις 6 ξενοδοχεία Hyatt στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στα Andaz Maui Wailea Resort, Hyatt Centric Key West Resort and Spa, Hyatt House Chicago / West Loop-Fulton Market, Hyatt House Dallas / Richardson, Hyatt Place Fremont / Silicon Valley και Hyatt Regency Long Beach. Η εταιρεία δήλωσε πως σύντομα θα επεκτείνει την υποστήριξη και σε άλλες περιοχές του πλανήτη, χωρίς ωστόσο να διασαφηνίζει κάτι περισσότερο. Για να χρησιμοποιήσει κάποιος το ηλεκτρονικό κλειδί για το δωμάτιό του χρειάζεται iPhone με iOS 15.0 ή νεότερη έκδοση ή/και Apple Watch με watchOS 8.0 ή νεότερη έκδοση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA