Μενού
  • Α-
  • Α+

Με σημαντικές επενδύσεις, αξιοσημείωτες οικονομικές επιδόσεις και πρωτοποριακές λύσεις για πολίτες, επιχειρήσεις και οργανισμούς, εισέρχεται στο 2022 η Vodafone Ελλάδας, συμβάλλοντας καταλυτικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας και κάνοντας πράξη τον εταιρικό της σκοπό να συνδέει όλους μέσω της τεχνολογίας για ένα καλύτερο μέλλον.

Ευθυγραμμισμένη με τον εθνικό στρατηγικό στόχο για δραστική ψηφιοποίηση υποδομών και υπηρεσιών, η Vodafone Ελλάδας θα επενδύσει 600 εκατ. ευρώ την επόμενη πενταετία, ώστε να προσφέρει στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της χώρας, δίκτυα και υπηρεσίες νέας γενιάς, που θα επιταχύνουν την πορεία της προς την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση.

Επενδύσεις σε γρήγορα και ασφαλή δίκτυα

H Vodafone Ελλάδας επεκτείνει το δίκτυο οπτικών ινών στη σταθερή και κατασκευάζει 150.000 νέες γραμμές Fiber to the Home (FTTH) την επόμενη τριετία, επεκτείνοντας το Vodafone Giga Network σε περιοχές που μέχρι σήμερα δεν διέθεταν υποδομές οπτικών ινών. Έτσι, στο τέλος του επενδυτικού προγράμματος, η Vodafone θα διαθέτει πάνω από 650.000 γραμμές νέας γενιάς.

Επιπλέον, προχωρά με ταχείς ρυθμούς την επέκταση και πύκνωση του 5G Vodafone Giga Network, με προοπτική τον Μάρτιο 2022 η κάλυψη να ξεπεράσει το 40% του πληθυσμού. Αξίζει να τονιστεί ότι το 5G δίκτυο της Vodafone λειτουργεί ήδη σε 23 ελληνικές πόλεις, με την ανάπτυξή του να αποτελεί καταλύτη για το ψηφιακό αποτύπωμα της Ελλάδας μακροπρόθεσμα.

Η εταιρεία ολοκλήρωσε, επίσης, τις γεωτεχνικές μελέτες των υποθαλάσσιων καλωδίων της σε Αιγαίο και Ιόνιο, των οποίων η πόντιση θα ξεκινήσει μετά την ολοκλήρωση της αδειοδοτικής διαδικασίας, προσφέροντας νέες δυνατότητες και ταχύτητες σε σχεδόν 1 εκατ. Έλληνες και χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις σε 10 νησιά της χώρας.

Καινοτομίες για τους καταναλωτές

Η Vodafone αναπτύσσει συστηματικά προϊόντα και υπηρεσίες που μετασχηματίζουν την ελληνική αγορά και λύνουν τα χέρια των καταναλωτών. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των Unlimited προγραμμάτων που πρώτη λάνσαρε στην αγορά, τα οποία αναμένεται να χρησιμοποιεί 1 στους 4 πελάτες συμβολαίου εντός του επόμενου εξαμήνου. Παράλληλα, η Vodafone πρωτοπορεί στην υιοθέτηση προϊόντων σταθερής νέας γενιάς και είναι η πρώτη ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στην αγορά στο fiber, έχοντας 39% των πελατών σταθερής σε υπηρεσίες νέας γενιάς. 

Επαγγελματικές λύσεις αιχμής

Το Vodafone Business φέρνει την επόμενη ημέρα στις ελληνικές επιχειρήσεις, τόσο μέσω μεγάλων ιδιωτικών έργων, όσο και μέσω πρωτοποριακών λύσεων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, απαραίτητων για το ψηφιακό τους άλμα, ενώ τοποθετείται ως αξιόπιστος και στρατηγικός εταίρος της πολιτείας στην υλοποίηση των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ενδεικτικά έργα που ξεχώρισαν το 2021 είναι η παροχή δικτύου SD-WAN σε δύο από τις μεγαλύτερες αλυσίδες λιανικής στην χώρα, καθώς και η επέκταση του δικτύου Mobile Private Network στον τομέα των σύνθετων μεταφορών και logistics, που εισέρχεται στην εποχή του 5G.

Υψηλές πτήσεις σε οικονομικά μεγέθη και χρήση data

Στο εξάμηνο του οικονομικού της έτους (Απρίλιος - Σεπτέμβριος‘21), η Vodafone Ελλάδας κατέγραψε κύκλο εργασιών ύψους 468 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 4% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο (452 εκατ.). Τα έσοδα από υπηρεσίες γνώρισαν αντίστοιχη άνοδο (4%) και ανήλθαν σε 436 εκατ. ευρώ, αντί 421 εκατ. ευρώ πέρυσι. Τα προσαρμοσμένα EBITDA έφτασαν τα 132 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, η χρήση data αυξήθηκε εντυπωσιακά κατά 72% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, φθάνοντας την ιστορική επίδοση των 96.758 ΤΒ.

«Δίκτυα κι υπηρεσίες που θα φέρουν ριζική αλλαγή»

Ο Χάρης Μπρουμίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Εξερχόμενοι σταδιακά από μια παρατεταμένη περίοδο αβεβαιότητας, είναι η στιγμή που καλούμαστε όλοι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, να μεγιστοποιήσουμε την παραγωγικότητά μας, να εμπνεύσουμε με το παράδειγμά μας.

Στην Vodafone Ελλάδας επιταχύνουμε αποφασιστικά την υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος 600 εκατ. ευρώ, για να προσφέρουμε στους πολίτες και τις επιχειρήσεις της χώρας δίκτυα και υπηρεσίες που θα αλλάξουν ριζικά τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούν και εργάζονται, επανακαθορίζοντας ακόμα και την ίδια την φύση του επιχειρείν.

Το μέλλον της Ελλάδας περνάει μέσα από αυτό που εμείς ονομάζουμε ψηφιακή και πράσινη μετάβαση. Αυτός είναι και ο δρόμος για να κερδίσουμε το μεγάλο εθνικό στοίχημα του ψηφιακού μετασχηματισμού και να ανταποκριθούμε στους φιλόδοξους ευρωπαϊκούς στόχους, ως χώρα ' πρωταγωνιστής, και όχι ως θεατής των εξελίξεων.

Θεωρούμε ότι τα έργα και οι πρωτοβουλίες του Ταμείου Ανάκαμψης μπορούν, όχι μόνο να συμβάλουν στον σκοπό αυτό, αλλά και να ενισχύσουν την προοπτική της Ελλάδας ως ένα διεθνή ψηφιακό κόμβο στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο. Εμείς στη Vodafone διαθέτουμε και την τεχνογνωσία και την βούληση να διαδραματίσουμε καταλυτικό ρόλο στο όραμα αυτό».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA