Μενού
  • Α-
  • Α+

To κομμάτι του ύπνου είναι ιδιαίτερα σημαντικό και η Sleep Number είναι από τις λίγες εταιρείες που έχει ασχοληθεί με το να προσθέσει «έξυπνες» λειτουργίες σε ένα κρεββάτι που κάνει πολλά παραπάνω από το να μας φιλοξενεί για ένα μέρος της ημέρας.

Διαβάστε ακόμη: Υπνος - άπνοια: Απαραίτητη η θεραπεία - Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν

Στη φετινή έκθεση CES 2022, η εταιρεία παρουσίασε το νέο της Sleep Number 360 Bed, που φέρει πολλές και καινοτόμες λειτουργίες. Το έπιπλο έχει αρκετούς αισθητήρες και μπορεί να ανταποκριθεί σε κάθε ανάγκη, εξυπηρετώντας ακόμη και άτομα που έχουν κινητικά προβλήματα ή ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας.

Αρχικά, το κρεββάτι καταγράφει μονίμως την κατάσταση του ύπνου, δημιουργώντας δεδομένα που είναι άμεσα διαθέσιμα τόσο στο χρήστη, όσο και στον γιατρό του. Με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης, μπορεί να εντοπίσει ασυνήθιστες συμπεριφορές και συνθήκες στον ύπνο και να ενημερώσει όποιον χρειάζεται. Μάλιστα, η εταιρεία υπόσχεται στο μέλλον διαδικασίες καταγραφής προβλημάτων καρδιακών παλμών, άπνοιας ή και μερική στέρηση ύπνου (ΜΣΥ).

Ο κατασκευαστής αναφέρει ότι έχει καταγράψει δεδομένα πάνω από 13 δισ. ωρών ύπνου και τα κρεββάτια που έχει δώσει μέχρι και σήμερα στην κυκλοφορία χρησιμοποιούνται από τα πιο εξελιγμένα κέντρα έρευνας ύπνου και αποκατάστασης. Πέραν των αισθητήρων που εμπλουτίζονται και βελτιώνονται, η Sleep Number έχει εξελίξει και το σχετικό λογισμικό που καταγράφει και συγκεντρώνει όλα τα δεδομένα.

Πέραν της βελτίωσης συνθηκών του ύπνου και αλλαγών στο στρώμα, το κρεββάτι μπορεί και να προσαρμόσει τα δεδομένα του ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη (πχ. να ενισχύσει συγκεκριμένα τμήματα αντίστασης για να βοηθήσει τη στάση του σώματός του).

Πέραν των μηχανισμών και των αισθητήρων που λειτουργούν προς όφελος της στάσης στον ύπνο, το «έξυπνο» αυτό κρεββάτι έχει και ειδικό φωτισμό που προσφέρει άνεση ακόμη και σε αυτόν που θέλει να περάσει λίγη ώρα για ανάγνωση ή σερφάρισμα στο διαδίκτυο μέσω μιας φορητής συσκευής. Μάλιστα, είναι κατασκευασμένο από ειδικά υλικά που προσφέρουν την μεγαλύτερη δυνατή απομόνωση από τους εξωτερικούς θορύβους.

Πέραν των παραπάνω, η εταιρεία θα προσφέρει και άλλα εξαρτήματα που θα πωλούνται ξεχωριστά.

Η κυκλοφορία του Sleep Number 360 Bed έχει προγραμματιστεί για το 2023 και η τιμή του θα ξεκινήσει από τα 1100 δολάρια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA