Μενού
  • Α-
  • Α+

H Sony επενδύει εδώ και αρκετό καιρό στο χώρο του VR για τα του gaming και έτσι μετά από τις πρώτες «χλιαρές» ανακοινώσεις που είχε κάνει πριν από σχεδόν ένα χρόνο για την κάσκα εικονικής πραγματικότητας του PS5, ήρθε η ώρα για τις επίσημες ανακοινώσεις.

Διαβάστε ακόμη: Χρήστος Χολίδης: «Έπαθα τενοντίτιδα από το Playstation»

Από τον περσινό Φεβρουάριο το PlayStation κατέστησε σαφές πως θα συνεχίσει να επενδύει στο PlayStation VR και έτσι είχε αποκαλύψει πως το PS5 θα έχει το δικό του σχετικό περιφερειακό, με στόχο να προσφέρει καλύτερη ανάλυση και καλύτερη εμπειρία συνολικότερα. Στις πρώτες ανακοινώσεις είχαμε μάθει απλά πως θα δούμε την εξέλιξη του PlayStation VR και πλέον έχουμε όλα τα δεδομένα.

Το PlayStation VR 2 θα είναι η νέα έκδοση του περιφερειακού και θα αποτελείται από το κυρίως σώμα (την κάσκα δηλαδή) και δύο χειριστήρια που θα τοποθετούνται στα χέρια του παίκτη σε μορφή λαβής. Πάνω στα δύο αυτά χειριστήρια που θα ονομάζονται PlayStation VR 2 Sense Controllers υπάρχουν όλα τα κλασικά πλήκτρα εντολών ενός παραδοσιακού gamepad, μαζί με τις τεχνολογίες ανάδρασης (haptic feedback) και τους νέους μηχανισμούς των αναλογικών σκανδαλών (adaptive triggers).

Η Sony ανακοίνωσε πως η κάσκα θα προσφέρει ανάλυση 4K HDR με οπτικό πεδίο 110 μοιρών και οθόνη OLED που θα προβάλλει 2000x2040 pixels σε κάθε μάτι του χρήστη, αλλά και με ρυθμό ανανέωσης των καρέ στα 90Hz και στα 120Hz.

Κάτι που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι πως η ίδια η κάσκα θα έχει αισθητήρες που θα καταγράφουν και τη θέση των χειριστηρίων στο χώρο, αλλά και την κίνηση του ίδιου του κεφαλιού του χρήστη. Στο εσωτερικό της κάσκας θα υπάρχουν και αισθητήρες που θα παρακολουθούν ακριβώς την κίνηση του ματιού του χρήστη για να προσαρμόζουν ανάλογα τα δεδομένα που θα του προβάλλονται μπροστά του. 

Το πρόβλημα και των πολλών καλωδίων και της εγκατάστασης αποφάσισε να λύσει η Sony με τη νέα έκδοση του VR headset της, αφού ανακοίνωσε ότι η επικοινωνία της κάσκας με την κονσόλα θα γίνεται απλά...με μόλις 1 καλώδιο.

Παράλληλα με τις ανακοινώσεις για το PlayStation VR 2 είχαμε και την πρώτη ανακοίνωση παιχνιδιού VR που θα κυκλοφορήσει στη νέα γενιά του περιφερειακού, για το PS5. Ο λόγος για το Horizon Call of the Mountain που αναπτύσσεται από την Guerilla Games και την Firesprite και θα ταξιδέψει τους παίκτες στον κόσμο της Aloy από κάμερα πρώτου προσώπου, όσο η ηρωίδα παλεύει να βγάλει άκρη με τους εχθρούς-μηχανές.

Δείτε το πρώτο trailer του νέου παιχνιδιού στη συνέχεια.

Φωτογραφία: Game Informer

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA