Μενού
  • Α-
  • Α+

«Φτερά» έχουν κάνει τα τραπεζικά στοιχεία χιλιάδων χρηστών του Google Play μέσω της εφαρμογής «2FA Authenticator», ενός κακόβουλου app που χρησιμοποιούν κυρίως χάκερ.

Διαβάστε επίσης: Facebook: Tο Messenger θα ειδοποιεί όταν κάποιος κάνει screenshot

Η επικίνδυνη εφαρμογή, διαθέσιμη μέσω του ψηφιακού app store της Google είναι διαθέσιμη για Android και είναι συμβατή με πολλά site όπως τα Google, Twitter, Amazon eBay και άλλα. Στην περιγραφή της εφαρμογής αναγράφεται: «Είναι μία απλή και δωρεάν εφαρμογή για Επαλήθευση Δύο Παραγόντων... Βοηθά να κρατάτε ασφαλείς τους online λογαριασμούς σας». Μόνο που κάνει ακριβώς το αντίθετο, όπως προειδοποιεί blog post στο Pradeo.com.

Η εφαρμογή αυτή που χρησιμοποιείται κυρίως από χάκερ, περιγράφεται ως «trojan dropper», ένα proxy δηλαδή με αποστολή την εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού που ονομάζεται Vultur στις συσκευές των χρηστών. Με τη σειρά του, ο ιός αυτός υποκλέπτει διαθέσιμα τραπεζικά στοιχεία από λογαριασμούς που διατηρούν οι ανυποψίαστοι χρήστες ενώ είναι σχεδιασμένος να διατηρεί χαμηλό προφίλ λειτουργίας για να μην εγείρει υποψίες.

Μέχρι τώρα πάνω από 10.000 χρήστες έχουν κατεβάσει την εφαρμογή μέσω του Google Play και συνιστάται να διαγράψουν κάθε ίχνος της εφαρμογής από τους υπολογιστές και τα κινητά τους τηλέφωνα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA