Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι «έξυπνες» συσκευές είναι το μέλλον και είναι λογικό και η Google να επενδύει ολοένα και περισσότερο σε αυτές, κυρίως με το σκεπτικό ότι μπορεί να μεγαλώσει το οικοσύστημά της και το οικοσύστημα του Google Assistant. Μέσα σε αυτό το κλίμα, η εταιρεία παρουσίασε στους υπαλλήλους της μια νέα «έξυπνη» λάμπα που ετοιμάζει και η οποία ωστόσο -με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή- δεν θα βγει προς πώληση στους καταναλωτές. Στόχος της Google είναι να τη διαθέσει αρχικά μόνο για υπαλλήλους της και έτσι ο σχεδιαστής της, Ben Gold, μοιράστηκε με την κοινότητα ένα πρώτο σχέδιο της dLight.

Διαβάστε ακόμη: Ελληνική Επανάσταση 1821 στο Google Maps: Καρφίτσωσαν στον χάρτη εκατοντάδες γεγονότα!

https://twitter.com/bengold/status/1491982105332666390?ref_src=twsrc^tfw

Το εν λόγω προϊόν φέρει μια στρογγυλή βάση και έναν λεπτό σκελετό και χαρακτηρίζεται από το έντονα λευκό του χρώμα. Όπως σημειώνει ο σχεδιαστής του, θα μπορεί να αλλάξει θέσεις για το που θα θέλει ο χρήστης να στείλει το φως, στρέφοντας απλά το επάνω μέρος του, έτσι ώστε να εξυπηρετεί διάφορους σκοπούς, όπως unboxings ή και videοκλήσεις. Μάλιστα, η ιδέα για την παρουσίαση αυτού του προϊόντος ήρθε λόγω του ότι αρκετοί εργάζονται αυτήν την περίοδο (του COVID-19) από το σπίτι και σίγουρα θέλουν την καλύτερη δυνατή εικόνα από το χώρο τους.

Μέσω μιας απλής εφαρμογής, ο χρήστης θα μπορεί να ρυθμίσει από την ένταση του φωτός, έως και τη θερμοκρασία του για να πετύχει με αυτόν τον τρόπο κάτι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Σύμφωνα με το έγγραφο που εντοπίζεται στον οργανισμό FFC (που δίνει και τις σχετικές άδειες για να κυκλοφορήσει ένα προϊόν στην αγορά), το dLight θα συνδέεται στο διαδίκτυο και θα υποστηρίζει τον Google Assistant (αφού φέρει και το σχετικό αυτοκόλλητο πάνω του).

Θα φορτίζει μέσω θύρας USB-C, ενώ θα μπορεί να λαμβάνει ενημερώσεις τόσο με αυτόν τον τρόπο, όσο και over-the-air, μέσω δηλαδή της σχετικής επίσημης εφαρμογής που έχει ετοιμάσει η Google. Αυτή δεν είναι και η πρώτη φορά που η Google ετοιμάζει ένα προϊόν της αποκλειστικά για τους εργαζομένους της, αφού και το 2017 είχε αποκαλύψει ένα νέο σετ ακουστικών που δεν βγήκε ποτέ στα καταστήματα.

Οι συνεργάτες της εταιρείας στις ΗΠΑ μπορούν να παραγγείλουν το dLight δωρεάν από τώρα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA