ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
23/02/2022 21:53

Apple: Στρέφεται προς ένα foldable MacBook και καθυστερεί για το 2025 το foldable iPhone

Όπως αναφέρουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του αναλυτή Ross Young της Display Chain Consultants (DSCC), η Apple φαίνεται να πήρε απόφαση να πάει αρκετά πιο πίσω το αναδιπλούμενο iPhone

Apple: Στρέφεται προς ένα foldable MacBook και καθυστερεί για το 2025 το foldable iPhone
Σε ένα foldable MacBook φαίνεται πως στρέφεται η Apple. Πηγή: MacRumors
Ανάγνωση:

H Apple έχει καταστήσει σαφές ότι θέλει να ασχοληθεί με την αγορά των αναδιπλούμενων συσκευών και ενώ έχει γίνει σαφές πως το iPhone θα μπει και σε αυτήν την κατηγορία, φαίνεται πως τα σχέδια της εταιρείας έχουν αλλάξει με το βάρος να πέφτει στα MacBook.

Διαβάστε ακόμη: Ολλανδία: Ομηρία σε κατάστημα της Apple στο Αμστερνταμ

Όπως αναφέρουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του αναλυτή Ross Young της Display Chain Consultants (DSCC), η αμερικανική εταιρεία φαίνεται να πήρε απόφαση να πάει αρκετά πιο πίσω το αναδιπλούμενο iPhone που ετοίμαζε και να ρίχνει το βάρος της σε ένα φορητό MacBook με οθόνη που πιάνει όλο το μπροστινό τμήμα της, αλλά και η οποία θα μπορεί να διπλώνει.

Ο Young είναι αρκετά έμπειρος με της αγοράς και έχει βγάλει αρκετές πληροφορίες στην επιφάνεια πριν καν εμφανιστούν, ασχέτως αν τις πλασάρει με την μορφή εκτίμησης. Έχει αποκαλύψει νωρίτερα την οθόνη ProMotion του iPhone 13 Pro, τις διαστάσεις των 6ης γενιάς iPad mini και τις οθόνες mini-LED με ProMotion των MacBook Pro. Αντίστοιχα, έχει αναφέρει εδώ και καιρό πως το γνωστό notch στο επάνω μέρος των iPhone θα αντικατασταθεί για πρώτη φορά με το iPhone 14.

Η αναφορά της DSCC σημειώνει πως παρά το γεγονός ότι αναμέναμε το αναδιπλούμενο iPhone μέχρι και το 2023, κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί και πίσω από αυτήν την εξέλιξη κρύβονται τόσο τα προβλήματα με την εφοδιαστική αλυσίδα, αλλά και κάποιες τεχνολογίες που θέλει ακόμη να δουλέψει η Apple παραπάνω για να μπορεί να βγάλει στην αγορά μια συσκευή που να ξεχωρίζει. Είναι γνωστό πως η εταιρεία του Κουπερτίνο θέλει να βγάζει προς διάθεση προϊόντα που είναι μοναδικά και ήδη υπάρχουν εκεί έξω αρκετά αναδιπλούμενα από διάφορους κατασκευαστές.

Σε ό,τι αφορά το φημολογούμενο αναδιπλούμενο MacBook, οι πληροφορίες αναφέρουν μια οθόνη με διαγώνιο κοντά στις 20 ίντσες και στόχος της εταιρείας είναι να εξυπηρετήσει τον χρήστη με δύο διαφορετικούς τρόπους. Ο πρώτος θα έχει να κάνει με τη λειτουργία ενός κανονικού φορητού υπολογιστή, αφού το κάτω μέρος της οθόνης που δεν θα διπλώνει θα μπορεί να λειτουργεί ως εικονικό πληκτρολόγιο, με τα της απεικόνισης να μεταφέρονται στην άλλη πλευρά.

Ο δεύτερος θα έχει να κάνει με πλήρη εκμετάλλευση του πάνελ, όπου και με την ταυτόχρονη σύνδεση ενός ασύρματου πληκτρολογίου και mouse, ο χρήστης θα μπορεί να απολαύσει μια εμπειρία παρόμοια με αυτή ενός iPad, αλλά με σαφώς περισσότερες ελευθερίες και ανάλυση έως και 4Κ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
APPLE FOLDABLES IPHONE IPHONE 14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ