Μενού
  • Α-
  • Α+

H Apple έχει επιβεβαιώσει ήδη την διοργάνωση ενός νέου event για σήμερα το βράδυ και οι εκτιμήσεις για το τι θα παρουσιαστεί είναι πολλές και καλύπτουν διάφορες προϊοντικές κατηγορίες. Η αμερικανική εταιρεία θα ξεκινήσει την παρουσίασή της στις 20.00 ώρα Ελλάδος και σίγουρα θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε ποιες συσκευές θα αποκαλύψει και θα ρίξει τους επόμενους μήνες στην αγορά. Ας δούμε τι αναμένεται να μάθουμε σήμερα.

Πρώτη και σημαντική ανακοίνωση θα είναι αυτή του νέου iPhone SE που κατά πάσα πιθανότητα θα κυκλοφορήσει με την ονομασία iPhone SE 5G. Θα έχει ίδιο σχεδιασμό με το iPhone SE του 2020, αλλά θα υποστηρίζει σύνδεση σε δίκτυα 5G. Στο εσωτερικό του θα βρίσκεται το πανίσχυρο A15 Bionic chipset, ενώ βελτιώσεις αναμένονται και στις κάμερές του, με κάποια χαρακτηριστικά να έρχονται από τις τελευταίες σειρές τηλεφώνων της Apple.

Διαβάστε ακόμη: Apple: Σταματά την πώληση όλων των προϊόντων της στη Ρωσία

Η τιμή του αναμένεται να ξεκινάει από τα 399 δολάρια, ενώ οι αναλυτές εκτιμούν πως με την κυκλοφορία του, το προηγούμενο μοντέλο θα πέσει στα 199 δολάρια (για να ενισχυθεί το ποσοστό της εταιρείας σε αυτά τα επίπεδα τιμών). Η παραγωγή του νέου iPhone SE 5G αναμένεται να ξεκινήσει αυτό το μήνα και ο αναλυτής Ming-Chi Kuo εκτιμά πως η Apple θα ρίξει στην αγορά περί τα 25-30 εκ. μοντέλα. Σε ό,τι αφορά τις διαθέσιμες χωρητικότητες, οι πληροφορίες αναφέρον τα 64/128/256GB και σε μαύρο, λευκό και κόκκινο χρώμα.

Δεύτερη ανακοίνωση που αναμένεται (και θεωρείται σχεδόν σίγουρη) είναι το iPad Air πέμπτης γενιάς, μιας και το τωρινό είναι στην αγορά από το 2020. Στο εσωτερικό του αναμένεται κι εδώ το A15 Bionic chipset και από τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά εκτιμάται πως θα έχει δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυα 5G, τέσσερα ηχεία, υποστήριξη Center Stage και την ultrawide και βασική κάμερα των iPhone 13. Ένα νέο Mac mini με τον M1 Pro (ή Max) αναμένουμε να δούμε επίσης στην σημερινή παρουσίαση και οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για μια συσκευή με τις περισσότερες θύρες που έχουμε δει στην κατηγορία μέχρι σήμερα.

Περνώντας στα προϊόντα που συγκεντρώνουν μικρότερες πιθανότητες εμφάνισης, πηγαίνουμε σε ένα νέο MacBook Pro στις 13 ίντσες ή ένα νέο MacBook Air με το Apple M2 chipset. Για το νέο MacBook Pro εκτιμάται πως αν παρουσιαστεί ως πιο προσιτό μοντέλο, δεν θα έχει την επιφάνεια αφής, καθώς και miniLED ή ProMotion οθόνη. Για το νέο MacBook Air εκτιμάται πως θα έχει σχεδιασμό αντίστοιχο του iMac 24.

Περισσότερα για την παρουσίαση της Apple θα έχουμε σήμερα (8/3) το βράδυ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA