Μενού
  • Α-
  • Α+

H Meta έχει δηλώσει εδώ και καιρό πως το όραμά της για την επόμενη μέρα αφορά ένα τεχνολογικά εξελιγμένο περιβάλλον, όπου ο χρήστης θα πλοηγείται εικονικά. Το Metaverse αυτό (όπως ονομάζεται) θα απαιτεί τη χρήση κάποιας κάσκας εικονικής ή επαυξημένης πραγματικότητας και φαίνεται πως η εταιρεία θα ρίξει στην αγορά 4 τέτοιες συσκευές μέχρι και το 2024.

Διαβάστε ακόμη: Πότε έρχονται τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας από Meta και Apple

Σύμφωνα με πληροφορίες που αναρτήθηκαν στην καλά ενημερωμένη ιστοσελίδα The Information, η Meta σχεδιάζει να κυκλοφορήσει 4 κάσκες μέσα στα επόμενα 2,5 χρόνια και το πρώτο από αυτά αναμένεται στην αγορά μέσα στον Σεπτέμβριο της φετινής χρονιάς. Η κωδική του ονομασία είναι Project Cambria και αποτελεί ένα υψηλών δυνατοτήτων προϊόν που υποστηρίζει τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας, λειτουργεί αυτόνομα και θα πωλείται περισσότερο ως εργαλείο δουλειάς, με στόχο να αντικαταστήσει τα laptops.

Θα προσφέρει εικόνα υψηλής ευκρίνειας για να μπορεί κανείς ακόμη και να διαβάσει κείμενα και mails από τους φακούς του. Θα φέρει εξωτερικές κάμερες για να καταγράφει το περιβάλλον του χρήστη και να μπορεί να απεικονίσει σωστά τα του AR. H τιμή του εκτιμάται πως θα κινηθεί πάνω από τα 800 δολάρια.

Το 2023 εκτιμάται πως θα κυκλοφορήσει ένα νέο Quest headset μεσαίων δυνατοτήτων σε μια τιμή από τα 299 δολάρια, ενώ το 2024 θα πρέπει να αναμένουμε τις νέες εκδόσεις από τις δύο αυτές συσκευές. Αυτό αναφέρει τουλάχιστον ως πλάνο της Meta η ιστοσελίδα στο ρεπορτάζ της, με στόχο να κάνει τη ζωή των χρηστών πιο εύκολη, αλλά ταυτόχρονα να τους φέρει πιο κοντά και στο όραμά της για την εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα εντός και εκτός κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έχει αναφέρει σε πολλές παρουσιάσεις του τα τελευταία χρόνια πως ονειρεύεται τα επόμενα επαγγελματικά meetings να γίνονται σε εικονικές αίθουσες, όπου ο κάθε χρήστης θα βρίσκεται κανονικά στο σπίτι του και θα μπορεί να μοιράζεται εύκολα και απλά τα δεδομένα του με όλους τους συνομιλητές του, σαν να βρίσκονταν στον ίδιο χώρο.

Μένει βέβαια να δούμε πως και αν θα το πετύχει αυτό, τόσο γιατί το κόστος αυτών των συσκευών παραμένει ακόμη απαγορευτικό για μεγάλη μερίδα των χρηστών, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που ακόμη δεν έχουν πειστεί για αυτήν την επόμενη μέρα. Και σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και τα πολλά προβλήματα παραγωγής και εφοδιασμού που υπάρχουν και σύμφωνα με τους ειδικούς θα μας ταλαιπωρήσουν για τουλάχιστον ακόμη 2 χρόνια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA