Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Google γιορτάζει τα 15 χρόνια λειτουργίας του Google Street View και ανακοίνωσε μερικά πολύ ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά που έρχονται στην πλατφόρμα και στα Google Maps γενικότερα. Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί πάνω από 220 εκατομμύρια δρόμοι σε όλο τον κόσμο και σε πάνω από 100 χώρες και πλέον η εταιρεία βάζει ακόμη μεγαλύτερους στόχους.

Διαβάστε ακόμη: Google: Ανακοινώσεις για Google Pixel 6A, Pixel Watch, νέο Android tablet και AR Glasses

Ο κολοσσός του internet ανακοίνωσε αρχικά πως οι κάτοχοι κινητών με λειτουργικό iOS και Android θα μπορούν να δουν μέσα από την εφαρμογή των χαρτών του μια ιστορική αναδρομή σε κάποια σημεία που με την πάροδο των ετών έχουν αλλάξει σημαντικά. 

Έτσι, όταν φτάσετε σε ένα συγκεκριμένο σημείο ενός χάρτη, μπορείτε να δείτε στο κάτω μέρος φωτογραφίες του που ανήκουν στη Google και έχουν ληφθεί σε διαφορετικά χρονικά σημεία από το 2007, όταν και ξεκίνησε η σχετική λειτουργία «σάρωσης» οδικών δικτύων. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορείτε να έχετε και ξεκάθαρη εικόνα το πως έφτασε ένα σημείο ενδιαφέροντος (πχ. ένα κτίριο) στη σημερινή του μορφή και στην τελευταία φωτογράφισή του που θα βρείτε στα Google Maps.

Παράλληλα, η Google ανακοίνωσε μια νέα κάμερα που θα χρησιμοποιήσει για να συνεχίσει τη σάρωση του πλανήτη και των δρόμων. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια συσκευή που αξιοποιεί και χρησιμοποιεί όλο τον εξοπλισμό που βλέπουμε σήμερα στα αυτοκίνητα της εταιρείας, απλά σε ένα πολύ μικρότερο σχέδιο και το σημαντικότερο όλων είναι ότι μπορεί να ταξιδέψει και να κινηθεί ακόμη και σε μέρη που δεν περνούν αυτοκίνητα, καθώς προσαρμόζεται εύκολα σε οποιοδήποτε κινούμενο όχημα. Φανταστείτε, για παράδειγμα, το πως θα μπορούσε να προσαρμοστεί σε μια γόνδολα και να καταγράψει τα κανάλια της Βενετίας.

Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρεία θα μειώσει το κόστος σάρωσης των δρόμων, αφού δεν θα χρειάζεται να χρησιμοποιεί αποκλειστικά και μόνο τα ειδικά αυτοκίνητα που έχει δημιουργήσει, αλλά έναν πολύ μεγαλύτερο στόλο. Κάθε τέτοια κάμερα έχει 7 διαφορετικούς φακούς (140MP!) που μπορούν να καταγράψουν πανοραμικά πλάνα και να δώσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πληροφορία στους χρήστες του διαδικτύου. 

To νέο σύστημα αυτής της καταγραφής θα περαστεί και σε όλα τα υπάρχοντα Google Cars (Trekkers) μέσα στον επόμενο χρόνο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA