ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
13/07/2022 04:26

Twitter: Μήνυση κατά του Έλον Μασκ και ο «πόλεμος»... ξεκίνησε

«Πόλεμος» ξέσπασε ανάμεσα σε Twitter και σε Έλον Μασκ μετά την απόσυρση του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο από την προσπάθεια εξαγοράς του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης – Πολύμηνο «δικαστικό δράμα» προβλέπουν οι ειδικοί

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Twitter: Μήνυση κατά του Έλον Μασκ και ο «πόλεμος»... ξεκίνησε
Πηγή: APimages, Unsplash
Ανάγνωση:

Η αρχή μιας μεγάλης δικαστικής διαμάχης ανάμεσα στο Twitter και τον Έλον Μάσκ έγινε την Τρίτη με την εταιρεία που διαχειρίζεται το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης να υποβάλει μήνυση κατά του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, επειδή «έκανε πίσω» σε ότι αφορά την προσπάθεια εξαγοράς!

Σύμφωνα με την Washington Post ένας δικαστής από δικαστήριο εξειδικευμένο στον τομέα των Επιχειρήσεων στο Ντέλαγουερ θα πρέπει να αποφασίσει εάν ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου μπορεί να αποχωρήσει από το deal των 44 δισ. δολαρίων, παρά το συμβόλαιο που τον δεσμεύει να ολοκληρώσει την εξαγορά.

Η διαδικασία πιθανότατα θα έχει ως αποτέλεσμα να τεθεί το Twitter υπό εξαντλητικό δημόσιο έλεγχο, κάτι που θα αναγκάσει την πλατφόρμα να ανοίξει τα βιβλία της και να εκθέσει τις εσωτερικές της συζητήσεις με τρόπους που θα μπορούσαν να βλάψουν περαιτέρω τις μετοχές και τη φήμη της, που έχουν ήδη πληγεί από την ύφεση της αγοράς και τη διαμάχη με τον Μασκ.

Το δικαστήριο του Ντέλαγουερ έχει επτά δικαστές, οι οποίοι έχουν τη δικαιοδοσία να αναγκάσουν εταιρείες να προβούν σε συγκεκριμένες ενέργειες.

Οι ειδικοί αναμένουν ότι θα ακολουθήσει ένα αγωνιώδες δικαστικό «δράμα» που θα διαρκέσει μήνες.

Υπενθυμίζεται πως εδώ και μήνες, ο Μασκ απειλούσε ανοιχτά να αποσυρθεί από τη συμφωνία εξαγοράς, ενώ οι προσπάθειές του κορυφώθηκαν την περασμένη εβδομάδα με δήλωση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, όπου ισχυριζόταν ότι «τερμάτιζε» την προσπάθεια του επειδή το Twitter δεν του είχε δώσει πρόσβαση σε στοιχεία, τα οποία ο ίδιος κρίνει απαραίτητα προκειμένου να εκτιμηθεί ο αριθμός των ψεύτικων χρηστών και του spam στην πλατφόρμα.

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ TWITTER
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ