Μενού
  • Α-
  • Α+

Το Play Store έφτασε τα 10 χρόνια λειτουργίας και η Google αποφάσισε να γιορτάσει αυτήν την επέτειο για το ηλεκτρονικό της κατάστημα με μία σειρά από ενέργειες. Σε πρώτη φάση, η εταιρεία ανανέωσε το λογότυπο με ένα τρόπο που συνδυάζει τα χρώματα και τις γραμμές που έχουμε συνηθίσει τόσα χρόνια. Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε και μία νέα προωθητική ενέργεια που έχει ξεκινήσει ήδη και προσφέρει δεκαπλάσιους Play Points στα μέλη του σχετικού προγράμματος για κάθε ηλεκτρονική αγορά που θα ολοκληρώσουν.

Διαβάστε ακόμη: Google: Απέλυσε προγραμματιστή της επειδή έλεγε πως η τεχνητή νοημοσύνη έχει συναισθήματα

Το Google Play Store ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2012 με στόχο να ενοποιήσει τα ηλεκτρονικά καταστήματα της Google που υπήρχαν τότε για τις εφαρμογές, τη μουσική, τα ηλεκτρονικά βιβλία και τα videos. Για ένα χρονικό διάστημα λειτουργούσε ακόμη και ως ηλεκτρονικό περίπτερο για εφημερίδες και στην πορεία των ετών, το Play Store έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές και αξιοποιείται πλέον από πάνω από 2.5 δισεκατομμύρια ανθρώπους σε πάνω από 190 χώρες.

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχει πλέον να αντιμετωπίσει η ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι η καταπολέμηση των μολυσματικών εφαρμογών. Μέχρι και προσφάτως, το Play Store φιλοξενούσε εφαρμογές που είχαν ελεγχθεί λιγότερο διεξοδικά απ’ όσο βλέπουμε στο App Store της Apple και ως εκ τούτου αρκετοί χρήστες έπεσαν θύματα επιτήδειων που έκρυβαν malware και spyware μέσα σε απλές εφαρμογές.

Μετά από αρκετές διαφωνίες και με δημιουργούς που είχαν δικά τους συστήματα πληρωμών, η Google έκανε πιο αυστηρά και τα κριτήρια για τις εφαρμογές και πλέον απαιτεί να φιλοξενεί η ίδια όλες τις πληρωμές που γίνονται σε εφαρμογές του Android.

Μέχρι τον Φεβρουάριο του 2017 έχει υπολογιστεί πως στους servers της Google και του Play Store φιλοξενούνται πάνω από 2.7 εκατομμύρια εφαρμογές. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA