Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Apple ξεκίνησε τη διάθεση του iOS 16 το βράδυ της 12ης Σεπτεμβρίου και οι κάτοχοι iPhone μπορούν ήδη να δοκιμάσουν τα νέα χαρακτηριστικά που φέρνει η εν λόγω έκδοση του λειτουργικού. Ποια είναι τα πιο σημαντικά;

Διαβάστε ακόμη: iPhone 14: Από τις 23 Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα - Μέχρι 280 ευρώ πιο ακριβό το νέο μοντέλο της Apple

1. Παραμετροποίηση της κεντρικής οθόνης

Η κεντρική οθόνη του κινητού είναι αυτή που βλέπουμε τις περισσότερες μέρες κατά τη διάρκεια του χρόνου. Με το iOS 16, μπορείτε πλέον να περάσετε ακόμη περισσότερα widgets και να λαμβάνετε την επιθυμητή πληροφορία με ολοένα και πιο έξυπνο τρόπο. Η λογική ακολουθεί αυτήν των faces για το Apple Watch, όπου μπορείτε να ορίσετε μια εικόνα στο παρασκήνιο και πάνω της να εφαρμόσετε διάφορα widgets που πχ. μπορούν να δείχνουν την ώρα, τη θερμοκρασία, τα επόμενα ραντεβού σας ή οποιαδήποτε ενημέρωση από κάθε εφαρμογή που έχετε εγκατεστημένη.

2. Διόρθωση και αναίρεση αποστολής iMessages

Με το iOS 16 μπορείτε πλέον να διορθώσετε ή να αναιρέσετε και να ακυρώσετε ένα μήνυμα που έχετε στείλει σε μορφή iMessage σε κάποια άλλη συσκευή Apple. Πρόκειται για μια τάση που βλέπουμε σε ολοένα και περισσότερες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης στα της ανταλλαγής μηνυμάτων και η Apple το φέρνει στη νεότερη έκδοση του λειτουργικού της. Για να διορθώσετε ή να ακυρώσετε την αποστολή ενός μηνύματος, κρατήστε πατημένο το δάχτυλό σας στο σημείο του μηνύματος και κάντε τη σχετική επιλογή αμέσως μετά.

3. Προγραμματισμός αποστολής emails με την εφαρμογή Mail

Το iOS 16 φέρνει στο κλασικό πρόγραμμα διαχείρισης ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του iPhone περισσότερες επιλογές και μία σημαντική: αυτή του προγραμματισμού αποστολής ενός mail. Για παράδειγμα μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και να το προγραμματίσετε να φύγει προς κάθε ενδιαφερόμενο σε μετέπειτα χρονική στιγμή. Για να το κάνετε ακολουθήστε τα βήματα που θα δείτε στο παρακάτω video.

4. Αφαίρεση background σε φωτογραφίες

Αν έχετε μια εικόνα που έχετε τραβήξει με το κινητό σας και θέλετε να αφαιρέσετε για κάποιο λόγο το background, μέχρι και σήμερα θα έπρεπε να αξιοποιήσετε ένα σχετικό πρόγραμμα, με τα πιο αποδοτικά από αυτά να κοστίζουν και αρκετά χρήματα. Η διαδικασία αυτή γίνεται πιο απλά με το iOS 16, αφού χρειάζεται απλά να πατήσετε πάνω στο μέρος της εικόνας που θέλετε να κρατήσετε και να αφήσετε το λογισμικό να κάνει την υπόλοιπη δουλειά.

5. Ένδειξη ποσοστού μπαταρίας στο σχετικό εικονίδιο

Η Apple πρόσθεσε άλλον ένα τρόπο για να μπορείτε να παρακολουθείτε το ποσοστό της μπαταρίας σας. Με τη σχετική ρύθμιση μέσα από το μενού επιλογών, μπορείτε να ορίσετε να εμφανίζεται το ποσοστό της μπαταρίας σας μέσα στο εικονίδιό της που είναι πάντα στο επάνω και δεξιά μέρος της οθόνης. Υπάρχει επιλογή να το διατηρήσετε όπως είναι μέχρι και σήμερα (δηλαδή με το σχετικό χρωματισμό), αλλά σίγουρα η αριθμητική προβολή δίνει σαφώς περισσότερη λεπτομέρεια.

6. Αυτόματη εμφάνιση ισοτιμίας ακόμη και σε φωτογραφία

Αν βρίσκεστε σε μια χώρα του εξωτερικού που έχει διαφορετικό νόμισμα, οι αγορές είναι πάντα πονοκέφαλος, καθώς πρέπει να κάνετε συνεχώς σχετικές μετατροπές. Με το iOS 16, κάτι τέτοιο γίνεται παιχνιδάκι, αφού η Apple ενίσχυσε την σάρωση του περιεχομένου μιας φωτογραφίας. Πλέον, μπορείτε να στρέφετε την κάμερα του τηλεφώνου σας εκεί που θέλετε, να εντοπίζετε μια τιμή και να βλέπετε περαιτέρω επιλογές και αυτόματη μετατροπή του ποσού στο νόμισμα της αρεσκείας σας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA