Μενού
  • Α-
  • Α+

Η τεράστια επιτυχία του GTA V έχει δώσει στην Rockstar Games τη δυνατότητα να επενδύσει αρκετό χρόνο και να ετοιμαστεί για την κυκλοφορία του επόμενου παιχνιδιού στη σειρά, του GTA 6. Ωστόσο, τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως περίμενε η εταιρεία, αφού ήρθε αντιμέτωπη με μια από τις μεγαλύτερες διαρροές που έχουμε δει μέχρι και σήμερα στην αγορά των videogames. Το πρωί του Σαββάτου, ένας hacker (που εικάζεται πως ζει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) ανέβασε σε γνωστό forum για τη δημοφιλή σειρά παιχνιδιών ένα link, στο οποίο ανέφερε πως συμπεριλαμβάνονται πάνω από 60 videos από το GTA 6, μια από τις πλέον αναμενόμενες παραγωγές των επόμενων ετών στην αγορά των videogames. Όπως ήταν λογικό, το διαδίκτυο γέμισε με αναπαραγωγές του σχετικού υλικού και οι fans κατάφεραν να ρίξουν μια ματιά στο παιχνίδι, αν και σε μια πρώιμη μορφή του. Σε αυτό φαίνεται να επιβεβαιώνεται η πληροφορία για μια γυναίκα που θα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά και πολλές βελτιώσεις σε μηχανισμούς συζητήσεων, οδήγησης και μάχης.

Διαβάστε ακόμη: FIFA: Το videogame που έγραψε ιστορία για μία 30ετία αλλάζει όνομα

Αν και το περιβάλλον θύμιζε Grand Theft Auto, ουδείς μπορούσε να βεβαιωθεί πως πρόκειται για το νέο παιχνίδι της σειράς, μέχρι που ήρθε η ώρα απαντήσεων από την εταιρεία ανάπτυξης και την εταιρεία διανομής.

Οι αντιδράσεις

H Rockstar Games και η Take Two ξεκίνησαν ένα ατελείωτο κυνήγι να εξαφανίσουν το υλικό από το διαδίκτυο, γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως κάτι τέτοιο είναι δύσκολο με την ταχύτητα που κινείται η πληροφορία στη σημερινή εποχή. Ως αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας, πολλά tweets και videos στο YouTube έχουν εξαφανιστεί, ωστόσο ουδείς γνωρίζει το μέχρι πότε θα μπορεί να αποτραπεί η γενικότερη διανομή του υλικού. Από τα παραπάνω, πάντως, φαίνεται πλέον πως το υλικό είναι αληθινό και πως η «τρύπα» ασφαλείας που εντοπίστηκε στα συστήματα της Rockstar έχει δημιουργήσει ένα σημαντικό πρόβλημα.

Ο κίνδυνος

O μεγαλύτερος κίνδυνος για την εταιρεία και το παιχνίδι πάντως δεν είναι αυτή η διαρροή, αλλά το γεγονός ότι ο hacker που έχει ανεβάσει όλο το υλικό σημειώνει πως έχει αποκτήσει πρόσβαση στον πηγαίο κώδικα του νέου παιχνιδιού, αλλά και του τωρινού (GTA V). Κάτι τέτοιο σημαίνει πως έχει όλη την πληροφορία των προγραμματιστών για το πως λειτουργούν τα πάντα και μπορεί να την αξιοποιήσει για να «τρέξει» ήδη το game ή και να διαθέσει τον σχετικό κώδικα παντού και χωρίς χρέωση. Όπως είναι λογικό, τα ζητήματα που υπάρχουν πλέον είναι αρκετά.

Σε πρώτη φάση, είναι μαθηματικά βέβαιο πως η Rockstar Games θα μεταθέσει για αρκετά πιο πίσω την κυκλοφορία του GTA 6, έτσι ώστε να έχει αρκετό χρόνο να αλλάξει όλα όσα χρειάζονται στον κώδικά του. Από την άλλη, η τρύπα αυτή στο πρόγραμμα κυκλοφοριών της ίσως δημιουργήσει και ζητήματα στο cash flow, βάσει του πλάνου που υπήρχε μέχρι και σήμερα. Η πιο εύκολη λύση θα είναι η επανακυκλοφορία κάποιων παλαιότερων παιχνιδιών που υπάρχουν σχεδόν έτοιμα στο συρτάρι, αλλά και πάλι, το μεγάλο πρόβλημα ακούει στο όνομα GTA V. Με τον πηγαίο κώδικα να βρίσκεται στα χέρια τρίτων, η κυριότερη πηγή εσόδων του στούντιο απειλείται σημαντικά και ουδείς γνωρίζει τι θα συμβεί αν τελικά διατεθεί.

Επικοινωνία θύματος - θύτη

Τις τελευταίες ώρες φαίνεται πως έχει γίνει μια προσέγγιση του hacker στην εταιρεία για να γίνει μια σχετική διαπραγμάτευση έναντι ενός σημαντικού αντιτίμου, ωστόσο ουδείς γνωρίζει ποια θα είναι η κατάληξη και το κατά πόσο θα εμπιστευτεί η Rockstar Games τον hacker ότι δεν έχει πουλήσει και αλλού τον κώδικά της. Την ίδια στιγμή, κάποιος τρίτος (που τουλάχιστον μέχρι στιγμής δεν συνδέεται εμφανώς με τον hacker) φαίνεται να πουλάει τον πηγαίο κώδικα των δύο παιχνιδιών έναντι 100.000 δολαρίων και με συναλλαγή που θα πρέπει να ολοκληρωθεί με τη χρήση κρυπτονομισμάτων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA