Μενού
  • Α-
  • Α+

Πρόκειται για τη νέα, καινοτόμο λύση κλιματισμού της Daikin, η οποία εστιάζει στη μείωση τόσο των άμεσων όσο και των έμμεσων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, αξιοποιώντας παράλληλα την απλότητα και την ευελιξία στον σχεδιασμό και την εγκατάσταση, που προσφέρουν τα συστήματα VRV.

Εξελίσσοντας ακόμα περισσότερο την τεχνολογία VRV, την οποία ανέπτυξε για πρώτη φορά πριν από 40 χρόνια, η Daikin δείχνει τον δρόμο προς την απανθρακοποίηση και κατ’ επέκταση την προστασία του περιβάλλοντος. Η νέα αυτή λύση διαθέτει κορυφαία εποχιακή απόδοση, με αύξηση της τάξης του 13% σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά. Επιπλέον, το εξαιρετικά αποδοτικό σύστημα ανάκτησης θερμότητας 3 σωλήνων της Daikin, το οποίο επιτρέπει την ταυτόχρονη ψύξη και θέρμανση, παρέχει ατομικό έλεγχο, καθώς και σχεδόν δωρεάν θέρμανση, μεταφέροντας θερμότητα από περιοχές που απαιτούν ψύξη σε αυτές που χρειάζονται θέρμανση. Επιπλέον, τα συστήματα VRV της Daikin δεν χρειάζονται αντλίες που καταναλώνουν ενέργεια, ενώ διαθέτουν μόνο δύο βήματα μεταφοράς ενέργειας (από τον αέρα στο ψυκτικό μέσο και αντίστροφα), ελαχιστοποιώντας τις απώλειες και ενισχύοντας περαιτέρω τη συνολική απόδοση του συστήματος.

Η βέλτιστη απόδοση, αποτέλεσμα του συνδυασμού εξέλιξης και τεχνολογίας που προσφέρει η Daikin καθιστά το σύστημα ανάκτησης θερμότητας VRV 5 την ιδανική λύση για έργα με θετικό περιβαλλοντικό πρόσημο, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που στοχεύουν στην απόκτηση περιβαλλοντικής διαπίστευσης BREEAM, LEED ή WELL.

Το σύστημα ανάκτησης θερμότητας VRV 5 Heat Recovery προσφέρει επίσης τον καλύτερο στην κατηγορία του σχεδιασμό και ευελιξία εγκατάστασης, καθιστώντας το ιδανική λύση για μεγάλη ποικιλία κτιρίων.

Παρόν στην εκδήλωση ήταν το SBC Greece (Συμβούλιο Αειφόρων Κτιρίων Ελλάδας) και επίσημο μέλος του World Green Building Council, σκοπός του οποίου είναι η εγκαθίδρυση πολιτισμού αειφορίας και ορθής συμπεριφοράς σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη του δομημένου περιβάλλοντος στην Ελλάδα, το οποίο και εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο του συμβουλίου κ. Αλέξανδρο Αθανασούλα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο κ. Δημήτρης Καλογεράς Διευθυντής Πωλήσεων  της Daikin Hellas, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η δική μας αποστολή είναι να προσφέρουμε λύσεις, που εξασφαλίζουν ισορροπία κλίματος, ενώ  ταυτόχρονα εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση της βελτίωσης των συνθηκών που επηρεάζουν την υπερθέρμανση του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή.».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA