Μενού
  • Α-
  • Α+

Μπορεί το Twitter να περνάει αρκετά δύσκολες στιγμές μετά την αλλαγή ιδιοκτησίας και τη νέα εποχή του Ελον Μασκ, αλλά φαίνεται πως εκτός από τις απολύσεις έχει να αντιμετωπίσει και μια ακόμη ανερχόμενη πλατφόρμα, το Hive Social. Συγκεκριμένα, μια μεγάλη ομάδα χρηστών αρνείται πεισματικά να περάσει στην εποχή του Μασκ στο Twitter και κάπως έτσι φαίνεται πως κάποιες εναλλακτικές πλατφόρμες ίσως και να επωφεληθούν. Μία από αυτές είναι το Hive Social, το οποίο μέσα σε μία ημέρα είδε 750 χιλιάδες χρήστες να κάνουν εγγραφή για να τη δοκιμάσουν.

Διαβάστε ακόμη: Κίνημα κατά της ψηφιακής βίας στην Ιταλία: «Και εγώ σε δημοσιεύω»: Γυναίκες αναρτούν ανδρικά μηνύματα μίσους

Επικεφαλής και δημιουργός του Hive Social είναι η 24χρονη Ραλούκα Ποπ, η οποία ξεκίνησε να γράφει μόνη της κώδικα τον Ιούνιο του 2019 και έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη έκδοση της πλατφόρμας της τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς. Πιστή στο όραμά της, πήρε δάνεια για να πληρώσει προγραμματιστή και server και να βελτιώσει ακόμη περισσότερο τις παρεχόμενες υπηρεσίες της, ενώ λίγο αργότερα ένας επενδυτής πείστηκε να τη χρηματοδοτήσει με 25 χιλιάδες δολάρια.

Η εφαρμογή στοχεύει κυρίως σε νεανικό κοινό, ενώ προσφάτως δείχνει να κερδίζει και τους gamers. Οι εγγραφές προχωρούν με πολύ γρήγορους ρυθμούς και πλέον ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο, φτάνοντας τους servers της στα όριά τους.

https://twitter.com/TheHIVE_Social/status/1594826587576635392?ref_src=twsrc^tfw

Μέσα σε όλα αυτά, μέσω της πλατφόρμας WeFunder, το Hive Social κατάφερε να συγκεντρώσει και άλλα 300.000 δολάρια από απλούς χρήστες, ενώ πολλοί δηλώνουν ότι το προτιμούν γιατί έχει φροντίσει να κρατήσει τους τοξικούς λογαριασμούς εκτός. Η ίδια η δημιουργός είναι πολύ ενεργή και απαντάει σε σχόλια και απορίες, κάτι που κάνουν και οι συνεργάτες της ακόμη και σε μικρότερες αγορές.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA