Μενού
  • Α-
  • Α+

Η αναστάτωση στο χώρο της τεχνολογίας συνεχίζεται και έτσι, άλλη μια εταιρεία θα προχωρήσει σε δραστικές μειώσεις του εργατικού δυναμικού της. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με άρθρο του The Information, η Google θα προχωρήσει σε απολύσεις 10 χιλιάδων υπαλλήλων της. Η επιλογή τους θα γίνει από τους μάνατζερ των διαφόρων ομάδων και βάσει ενός εσωτερικού συστήματος αξιολόγησης. Στόχος είναι να απομακρυνθούν οι λιγότερο αποδοτικοί συνεργάτες της Google και να μειωθεί ο συνολικός αριθμός υπαλλήλων κατά 6%.

Διαβάστε ακόμη: Gmail: Θα προσφέρει σύντομα και παρακολούθηση των online παραγγελιών

Η Google σημειώνει πως φέτος αντιμετώπισε ιδιαίτερα πολλά προβλήματα λόγω της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης και τα πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα δείχνουν μια πτώση κερδών κατά 27% στο τρίτο τρίμηνο, σε σχέση με την περσινή περίοδο. Ο επικεφαλής της εταιρείας είχε σημειώσει τον κίνδυνο από τον Ιούλιο, όταν είχε προτρέψει και τους εργαζομένους να εστιάσουν αρκετά περισσότερο στις επιδόσεις και τις ιδέες τους για νέα projects, ενώ μέσω του προγράμματος “Simplicity Sprint” η Google υπολόγισε ότι η παραγωγικότητά της δεν είναι στο επιθυμητό επίπεδο για τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολεί.

Η Google θα προστεθεί σε έναν ολοένα και αυξανόμενο αριθμό εταιρειών που προχωρούν άμεσα σε περικοπές προσωπικού. Μετά το Twitter, τη Meta, τη HP και την Amazon (που ετοιμάζεται να απολύσει 10 χιλιάδες υπαλλήλους από το τμήμα πωλήσεων, hardware και ανθρώπινου δυναμικού), η προβληματική κατάσταση στην Google δείχνει πως η αγορά της τεχνολογίας πιέζεται ολοένα και περισσότερο και πως ίσως η κατάσταση με τις απολύσεις δεν θα τελειώσει σύντομα. Ειδικά όσο η αγορά μαζεύεται λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και του περιορισμένου budget που διαθέτουν οι καταναλωτές, όσο βλέπουν όλους τους λογαριασμούς τους να αυξάνονται κατά πολύ τους τελευταίους μήνες. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA