Μενού
  • Α-
  • Α+

Αυτός ήταν ο έκτος τίτλος καριέρας για τον Στέφανο Τσιτσιπά, που έγραψε ιστορία στο Monte Carlo αφού έγινε ο πρώτος Έλληνας που κατακτά τίτλο Masters στο τένις. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επικράτησε σε 1.11'  στον τελικό του Monte Carlo Masters με 6-3, 6-3  του Ρώσου Αντρέι Ρούμπλεφ και έφτασε στους έξι τίτλους καριέρας σε 14 τελικούς που έχει αγωνιστεί.  Αυτός είναι ο δεύτερος σπουδαιότερος τίτλος στην καριέρα του, μετά από το ATP Finals 2019 ενώ έχει και τέσσερις τίτλους ATP 250.

Για να φτάσει στον τίτλο, ο Τσιτσιπάς απέκλεισε στον ημιτελικό τον παίκτη που έβγαλε νοκ άουτ τον Νόβακ Τζόκοβιτς, τον Νταν Έβανς. Στη συνέχεια, στον τελικό επικράτησε του Ρούμπλεφ ο οποίος είχε αποκλείσει τον Ράφα Ναδάλ. Αυτή ήταν η 4η νίκη του Τσιτσιπά σε επτά αγώνες απέναντι στον Αντρέι Ρούμπλεφ ο οποίος τη Δευτέρα θα είναι στο Νο7 και ο Στέφανος θα παραμείνει στο Νο5. Μαζί με τον τίτλο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα πάρει και ως prize money 251.085 ευρώ. 

Ο Έλληνας είναι πλέον και στην 1η θέση στην «κούρσα» που οδηγεί στο ATP Finals 2021 που θα διεξαχθεί στο Τορίνο τον Νοέμβριο. 

Διαβάστε τη συνέχεια στο gazzetta.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA