Μενού
  • Α-
  • Α+

Στη σύλληψη της Ρωσίδας αθλήτριας του τένις, Γιάνα Σιζικόβα, προχώρησαν οι γαλλικές αρχές στο πλαίσιο μίας έρευνας που διεξάγουν για στημένους αγώνες. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το πρακτορείο Reuters και η γαλλική εφημερίδα Le Parisien, η 26χρονη τενίστρια τέθηκε υπό κράτηση το βράδυ της Πέμπτης (3/6).

Διαβάστε ακόμη: Τσιτσιπάς: Στους «16» του Roland Garros ο Ελληνας τενίστας

Η σύλληψη της Σιζικόβα σχετίζεται με μία έρευνα για «διαφθορά στον χώρο του αθλητισμού» και για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης», την οποία οι γαλλικές αρχές είχαν ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2020, ερευνώντας την ασυνήθιστη στοιχηματική κίνηση σε αρκετά τουρνουά, συμπεριλαμβανομένου και του Γαλλικού Όπεν, «Ρολάν Γκαρός» του 2020.

Ειδικότερα η σύλληψη της Σιζικόβα φέρεται να σχετίζεται με την εμφάνισή της στον πρώτο γύρο του Roland Garros στο διπλό γυναικών το 2020, όπου έχοντας ως συμπαίκτρια την Αμερικανίδα, Μάντισον Μπρενγκλ έπαιξαν εναντίον των αθλητριών από τη Ρουμανία, Άντρια Μίτου και Πατρίσια Μαρία Τιγκ και έχασαν με 2-0 σετ 7-6 (8-6), 6-4.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας κατά τη διάρκεια του δεύτερου σετ φαίνεται να στοιχηματίστηκαν χιλιάδες ευρώ στο break και ενώ το σκορ βρισκόταν στο 2-2. Η Σιζικόβα έκανε δύο φορές διπλό λάθος (double-fault) και έχασε το σερβίς της χωρίς να πάρει κάποιον πόντο.

Πριν τη σύλληψη της την Πέμπτη η Σιζικόβα που είναι αθλήτρια με 11 χρόνια επαγγελματικής καριέρας κυρίως στο διπλό, έχασε στον πρώτο της αγώνα στο Γαλλικό Όπεν του 2021, με 2-0 σετ (6-1,6-1), παίζοντας στο πλάι της επίσης Ρωσίδας Εκατερίνα Αλεξαντρόβα εναντίον των Αυστραλιανών αθλητριών, Άϊλα Τομλιάνοβιτς και Στρομ Σάντερς.

Τα ρωσικά δίκτυα RIA και TASS, ανέφεραν ότι η Ρωσική Ομοσπονδία Τένις ενημερώθηκε για τη σύλληψη της Σιζικόβα και εξετάζει το ζήτημα μαζί με την πρεσβεία της Ρωσίας στο Παρίσι. Μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων RIA, o πρόεδρος της ομοσπονδίας, Σαμίλ Ταρπίτσεφ δήλωσε ότι προς το παρόν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης παραμένουν αποσπασματικές.«Δεν έχουμε λάβει κάποια έγγραφα σχετικά με την υπόθεση, οπότε είναι δύσκολο να αξιολογήσουμε τι έχει συμβεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Σιζικόβα βρίσκεται στο Νο.101 στην παγκόσμια κατάταξη στο διπλό γυναικών και στο Νο. 765 στο μονό. Η καλύτερη θέση της στο διπλό ήταν η 89η και στο μονό η 336η. Στην καριέρα της έχει κερδίσει συνολικά 206.617 δολάρια, με τα 23.900 μόνο εντός του 2021.

Η Ρωσίδα τενίστρια έχει κερδίσει τους 350 από τους 520 αγώνες που έχει παίξει στη διάρκεια των 11 χρόνων της επαγγελματικής καριέρας. Μάλιστα το 2019 κέρδισε και έναν τίτλο WTA στο διπλό, όταν μαζί με τη συμπατριώτισσα της, Αναστάζια Ποτάποτα νίκησαν στον τελικό του Ελβετικού Όπεν με 2-0 σετ (6-2,6-4) την Αυστραλή Μονίκ Άνταμτσακ και την Κινέζα Χαν Χινγιούν.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ακεραιότητας Τένις (ΙTIA), σε μία ανακοίνωση που απέστειλε μέσω e-mail στο Newsweek, ανέφερε ότι το ζήτημα «αφορά τη γαλλική αστυνομία και ότι δεν έχει να κάνει κάποιο σχόλιο».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA