Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Ράφα Ναδάλ αποφάσισε να αποσυρθεί από την διεκδίκηση του Ουίμπλεντον, αλλά και της παρουσίας του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, καθώς τα χρόνια τον... βάρυναν και η κούραση τον καταβάλλει περισσότερο απ' ό,τι τα προηγούμενα χρόνια.

Διαβάστε ακόμη: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και εκείνοι που δημιουργούν νέα πρότυπα στον ελληνικό αθλητισμό

Ετσι λοιπόν, σε συνεννόηση με το προπονητικό του επιτελείο, ο σπουδαίος Ισπανός τενίστας πήρε την απόφαση να ξεκουραστεί έτσι ώστε να επανακάμψει και να επιστρέψει δριμύτερος στην διεκδίκηση τροπαίων.

Ο Ναδάλ έπαιξε στο Roland Garros, στο ιταλικό Οπεν και στο Οπεν της Μαδρίτης σε διάστημα μερικών εβδομάδων με αποτέλεσμα να «αδειάσει από μπαταρίες».

Ο 35χρονος έγραψε σε μια σειρά από tweets ότι αυτό το μέτρο λαμβάνεται με την ελπίδα να παρατείνει την καριέρα του.

«Γεια σε όλους, αποφάσισα να μην συμμετάσχω στα φετινά πρωταθλήματα στο Wimbledon και στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Δεν είναι ποτέ μια εύκολη απόφαση, αλλά αφού "'άκουσα" το σώμα μου και το συζήτησα με την ομάδα μου, καταλαβαίνω ότι είναι η σωστή απόφαση», ανέφερε ο Ισπανός τενίστας.

https://twitter.com/RafaelNadal/status/1405488173493456898?ref_src=twsrc^tfw

«Ο στόχος είναι να παρατείνω την καριέρα μου και να συνεχίσω να κάνω αυτό που με κάνει ευτυχισμένο, δηλαδή να αγωνίζομαι στο υψηλότερο επίπεδο και να συνεχίζω να αγωνίζομαι για αυτούς τους επαγγελματικούς και προσωπικούς στόχους στο μέγιστο επίπεδο ανταγωνισμού.

Το γεγονός ότι υπήρξαν μόνο 2 εβδομάδες μεταξύ του [Roland Garros] και του Wimbledon, δεν έκανε πιο εύκολο στο σώμα μου να ανακάμψει μετά από την πάντα απαιτητική σεζόν» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο Ναδάλ θα εκπροσωπούσε την Ισπανία στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Κέρδισε χρυσό το 2008 στον Πεκίνο και ένα χρυσό στο διπλό το 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA