Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Αντι Μάρεϊ έβαλε δύσκολα στον Στέφανο Τσιτσιπά, όμως ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας, έκανε ξανά το κοινό να υποκλιθεί στο ταλέντο του και να πάψει να ασχολείται με τα όσα συμβαίνουν έξω από το κορτ. Ο Τσιτσιπάς μετά από επική μονομαχία διάρκειας 4 ωρών και 49 λεπτών επικράτησε με 3-2 σετ (2-6, 7-6(7), 3-6, 6-3, 6-4) και θα παίξει στη συνέχεια του US Open με το Γάλλο Αντριάν Μαναρινό.

Ο Βρετανός τενίστας, που έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς και μάλλον οδεύει προς τη δύση της καριέρας του, έπαιξε με ψυχή όμως ο 23χρονος τενίστας, όμως, παρότι βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, κατάφερε να φέρει τα πάνω κάτω και να πάρει μια νίκη που μπορεί να τον «σπρώξει» στη συνέχεια του τουρνουά. Η κλήρωση, άλλωστε, είναι πιο βατή από εδώ και πέρα.

Τα πράγματα στράβωσαν, πάντως, από το ξεκίνημα του αγώνα, καθώς ο Μάρεϊ εκμεταλλεύτηκε το παθητικό παιχνίδι του Τσιτσιπά και πετυχαίνοντας δύο σερί μπρέικ, «έγραψε» μέσα σε αποθέωση το 1-0.

Οπως ήταν λογικό, ο Ελληνας τενίστας πίεσε στο δεύτερο σετ, όμως όχι μόνο δεν εκμεταλλεύτηκε τα δύο μπρέικ πόιντ που είχε στο 2-1, αλλά είδε και τον αντίπαλό του να τον απειλεί σε πολύ κρίσιμο σημείο, στο 4-4. Οι διαφορές τελικά λύθηκαν σε ένα συναρπαστικό τάι μπρέικ, με τον Μάρεϊ να κάνει διπλό λάθος στο 7-7 και τον «Στεφ» να φέρνει το ματς στα ίσα. Θα περίμενε κανείς ότι ο Τσιτσιπάς θα έπαιρνε μπρος, όμως και πάλι ήταν παθητικός κι άφησε τον Μάρεϊ να κάνει το παιχνίδι του. Αποτέλεσμα ήταν να βρεθεί πάλι πίσω με μπρέικ (0-2) και μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες για το μπρέικ μπακ (0/4 μπρέικ πόιντ στο 1-3), βρέθηκε πάλι να... κυνηγάει τον 34χρονο τενίστα.

https://twitter.com/usopen/status/1432473363105079304?ref_src=twsrc^tfw

Όντας με την πλάτη στον τοίχο στο τέταρτο σετ, ο Στεφ πάτησε το γκάζι και με δύο μπρέικ... ξεκαθάρισε την κατάσταση από νωρίς. Έχασε την πρώτη ευκαιρία να καθαρίσει το σετ στο 5-1, ωστόσο ευτυχώς δεν χαρίστηκε στον Άντι όταν πήρε τις μπάλες στα χέρια στο 5-3.

https://twitter.com/usopen/status/1432479726912753669?ref_src=twsrc^tfw

Στο πέμπτο σετ με μπρέικ στο πρώτο γκέιμ λυγίζει τον δις «χρυσό» Ολυμπιονίκη, ο οποίος αρχίζει να καταρρέει και ψυχολογικά. Αυτό έμελλε να είναι και το καθοριστικό μπρέικ του σετ, αφού παρά την ύστατη προσπάθεια του Βρετανού που βρίσκεται πλέον στο 112 του ταμπλό, ο Τσιτσιπάς διατήρησε την αυτοκυριαρχία του και έφτασε στην τεράστια νίκη.

Ο Τσιτσιπάς είχε 67 winners και 51 αβίαστα λάθη, ενώ ο Μάρεϊ είχε αντίστοιχα 42 και 38. Σημείωσε και 19 άσους.

https://twitter.com/usopen/status/1432489530586656771?ref_src=twsrc^tfw
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA