Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Άντι Μάρεϊ συνεχίζει να έχει νεύρα για την ήττα του από τον Στέφανο Τσιτσιπά στην πρεμιέρα του US Open, όπως δείχνει η ανάρτησή του στο Twitter. Του έφταιξε το γεγονός ότι ο Έλληνας τενίστας έκανε δυο φορές διάλειμμα για να πάει τουαλέτα. Τον συνέκρινε μάλιστα σε ταχύτητα με... τον Τζεφ Μπέζος, καθώς ανέφερε πως ο δεύτερος θα ερχόταν πιο γρήγορα από το Διάστημα. Για την ιστορία, ο δισεκατομμυριούχος πήγε στο Διάστημα και γύρισε μέσα σε 4 λεπτά. 

Διαβάστε ακόμη: Αντι Μάρει: «Κανένας σεβασμός για τον Τσιτσιπά» - Τι απάντησε ο Ελληνας μετά τη μάχη τους στο US Open

Οι δύο τενίστες βρέθηκαν αντιμέτωποι στο ξεκίνημα του τουρνουά και ο Έλληνας ήταν αυτός που επικράτησε με 3-2 σετ, σε ένα εκπληκτικό παιχνίδι. Ο Βρετανός, όμως, εκνευρίστηκε λόγω του 8λεπτου break του Τσιτσιπά, με συνέπεια να δηλώσει πως «έχασα τον σεβασμό μου γι’ αυτόν».

Δεν έμεινε εκεί, όμως, ο Μάρεϊ αλλά επανήλθε με ανάρτησή του στο Twitter, όπου έγραψε το εξής: «Γεγονός της ημέρας. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς χρειάζεται διπλάσιο χρόνο για να πάει στην τουαλέτα, απ’ όσο ο Τζεφ Μπέζος για να πάει στο διάστημα. Ενδιαφέρον».

https://twitter.com/andy_murray/status/1432677183030538248?ref_src=twsrc^tfw

Το toilet break που είχε βοηθήσει τον Murray να κερδίσει το 1ο του Slam

Πριν από 9 χρόνια, ο Άνρι Μάρεϊ κατέκτησε το πρώτο του Grand Slam στο US Open. Στον τελικό είχε κερδίσει τον Novak Djokovic στα 5 σετ και, όπως ο ίδιος είχε πει, καθοριστική ήταν μια διακοπή που είχε κάνει μετά το τέλος του 4ου σετ.

Αν και είχε προηγηθεί με 2-0 σετ σε εκείνον τον τελικό στο US Open το 2012, ο Μάρεϊ είχε δει τον Τζόκοβιτς να επιστρέφει δυναμικά στο ματς και να τον ισοφαρίζει σε 2-2. Αμφότεροι οι δυο παίκτες αποχώρησαν για τα αποδυτήρια μετά το τέλος του 4ου σετ, με τον Βρετανό να αποκαλύπτει αργότερα πως το toilet break έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανασυγκρότησή του και την κατάκτηση τελικά του 1ου major τίτλου του, αφού ένα pep talk που έδωσε μόνος του στον εαυτό του, τον βοήθησε να σταματήσει την αντεπίθεση του Σέρβου.

«Είχα παίξει σε άλλους 4 τελικούς Grand Slam και είχα κερδίσει μόνο ένα σετ. Όταν έφευγα από το γήπεδο, έφευγα με σκυμμένο το κεφάλι. Στο μυαλό μου κυριαρχούσε ήδη η ιδέα πως δεν ήμουν πραγματικός πρωταθλητής, εφόσον δεν είχα κερδίσει Grand Slam. Η αυτοπεποίθησή μου ήταν σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Όταν βγαίνεις από το γήπεδο, υπάρχει ένα μικρό δωμάτιο στη δεξιά πλευρά. Είναι μικρό, τίποτα παραπάνω από μια συνηθισμένη τουαλέτα, με έναν νεροχύτη και έναν καθρέφτη. Σκεφτόμουν: 'Γιατί χάνω συνέχεια αυτούς τους τελικούς; Μου λείπει κάτι; Πώς στο καλό σπατάλησα προβάδισμα με δυο σετ;»

Δεν μπορούσα να επιστρέψω στο γήπεδο έτσι, θα είχα χάσει το 5ο σετ πριν καν χτυπήσω την πρώτη μπάλα. Ποτέ δεν μιλάω στον εαυτό μου, γι' αυτό και εκείνο το toilet break ήταν πολύ ασυνήθιστο για μένα. Στάθηκα μπροστά από τον καθρέφτη, με τον ιδρώτα να στάζει από το πρόσωπό μου και ήξερα ότι έπρεπε να αλλάξω αυτό που συνέβαινε μέσα στο γήπεδο.

Έτσι άρχισα να μιλάω, φωναχτά! 'Δεν θα χάσεις αυτόν τον αγώνα, δεν θα χάσεις αυτόν τον αγώνα.  Δεν θα τον αφήσεις να φύγει απ' τα χέρια σου.' Στην αρχή ένιωσα λίγο περίεργα, ένιωσα κάτι να αλλάζει μέσα μου. Ήξερα πως μπορούσα να κερδίσω", είχε διηγηθεί ο Murray στους Times.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA