Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Ντανiίλ Μεντβέντεφ στέφθηκε πρωταθλητής στο US Open και πανηγύρισε τον πρώτο Grand Slam τίτλο της καριέρας του τα ξημερώματα, κερδίζοντας με εντυπωσιακό τρόπο τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό της Νέας Υόρκης. Μετά από 2 ώρες και 16 λεπτά αγώνα, ο Ρώσος πρωταθλητής, Νο 2 στην παγκόσμια κατάταξη, συνέτριψε τον Σέρβο, με 6-4, 6-4, 6-4 και πέτυχε την σπουδαιότερη νίκη της καριέρας του.

Ο «Νόλε» έχασε την ευκαιρία να ξεπεράσει τους Φέντερερ και Ναδάλ στη λίστα με τις περισσότερες κατακτήσεις Grand Slam διοργανώσεων (έχουν από 20) και δεν κατάφερε να μιμηθεί τον Ροντ Λέιβερ, ώστε να γίνει ο πρώτος άνδρας που κατακτά και τα τέσσερα Grand Slams σε μια σεζόν, μετά το 1969 και τον θρυλικό Αυστραλό.

Στον τελικό ο Τζόκοβιτς έκανε πολλά λάθη, τα οποία εκμεταλλεύτηκε ο Μεντβέντεφ και έτσι ο 25χρονος έγινε ο πρώτος Ρώσος που κατακτά το US Open, μετά τον Μάρατ Σάφιν, που πήρε το τουρνουά στη Νέα Υόρκη πριν 21 χρόνια (2000).

«Είσαι ο καλύτερος στη Ιστορία!»

«Λυπάμαι για εσάς τους φιλάθλους και για εσένα, Νόβακ, ξέραμε τι μπορούσες να επιτύχεις. Όταν βλέπουμε τι έχεις πετύχει στην καριέρα σου... Μπορώ να το πω τώρα, αλλά για εμένα είσαι ο μεγαλύτερος παίκτης της Ιστορίας», δήλωσε αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Ρώσος τενίστας, ο οποίος με την νίκη του, στέρησε από τον Σέρβο επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης το 21ο Grand Slam της καριέρας του. «Εάν υπάρχει κάποιος που αξίζει να είναι εκεί τώρα, είσαι εσύ Ντανιίλ», επεσήμανε από την πλευρά του ο Τζόκοβιτς, ο οποίος απέτυχε να κατακτήσει την ίδια χρονιά και τα τέσσερα Grand Slams.

«Ενας Ντανιίλ που κόβει την ανάσα, σταμάτησες έναν από τους μεγαλύτερους απόψε. Το να κερδίσεις το πρώτο σου Grand Slam είναι πάντα ξεχωριστό, το να το κάνεις απέναντι σε έναν πρωταθλητή όπως ο Τζόκοβιτς είναι κάτι άλλο. Κουράγιο Νόβακ, η αναζήτηση συνεχίζεται», είναι το μήνυμα του 83χρονου Λέιβερ στο Twitter. Για να νικήσει τον αντίπαλό του, ο Μεντβέντεφ ήταν εξαιρετικός, κάνοντας «τον αγώνα της ζωής του» και δείχνοντας ότι πήρε τα μαθήματα των δύο χαμένων τελικών, το 2019 κόντρα στον Ραφαέλ Ναδάλ μετά από έναν επικό αγώνα, κι εφέτος τον Φεβρουάριο, κόντρα στον Τζόκοβιτς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA