Μενού
  • Α-
  • Α+

Το 2022 μπήκε με περιπέτειες για τον ανεμβολίαστο κορυφαίο τενίστα, Νόβακ Τζόκοβιτς, καθώς αμφισβητείται η συμμετοχή του στο Αυστραλιανό Όπεν, επειδή δεν ακολουθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο. Προηγήθηκε μίνι διπλωματικός πόλεμος μεταξύ Σερβίας και Αυστραλίας, με τον πρωθυπουργό της δεύτερης, Σκοτ Μόρισον, να δηλώνει κάθετα πως «οι κανόνες είναι κανόνες». Αν και θεωρείτο ειλημμένη απόφαση της «απέλασής» του από την Μελβούρνη, εν τέλει, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Σέρβος τενίστας θα μείνει μέχρι την Δευτέρα στην αυστραλιανή πρωτεύουσα, ημέρα που θα γίνει γνωστή η απόφαση που θα πάρει η Ομοσπονδία της χώρας. 

Διαβάστε ακόμη: Νόβακ Τζόκοβιτς: «Καρφιά» από Ναδάλ που τάσσεται υπέρ των Αυστραλών για το Australian Open

Νόβακ Τζόκοβιτς: Τι προηγήθηκε με την άφιξή του στη Μελβούρνη 

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της Αυστραλίας, Γκρεγκ Χαντ, ο Σέρβος θα πρέπει να επιστρέψει στη χώρα του, καθώς δεν προσκόμισε τα απαραίτητα ιατρικά διαπιστευτήρια ώστε να του επιτραπεί η είσοδος στη χώρα και η συμμετοχή στο Australian Open. Όπως αναμενόταν, λοιπόν, χθες το βράδυ οι αυστραλιανές αρχές απέρριψαν το αίτημα για βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος θα υποχρεωθεί σήμερα να φύγει από τη χώρα, ενώ παραμένει υπό αστυνομική κράτηση στο αεροδρόμιο, χωρίς κινητό τηλέφωνο και δίχως να μπορεί να επικοινωνήσει με κάποιον.

Στη συνέχεια, τοποθετήθηκε και ο Σέρβος πρωθυπουργός, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος μάλιστα υποστήριξε ότι ο Τζόκοβιτς έπεσε «θύμα κακοποίησης» (από την Αυστραλία) και ότι «όλη η Σερβία τον υποστηρίζει». Την ίδια ώρα, σύσσωμος ο σερβικός Τύπος κάνει λόγο για «πολιτικά παιχνίδια» και ότι ο σταρ κρατείται «σαν κοινός εγκληματίας».

Αργότερα, ήταν η σειρά του Αυστραλού πρωθυπουργού να πάρει θέση και να υποστηρίξει τη στάση των αρχών της χώρας του. «H βίζα του κ. Τζόκοβιτς ακυρώθηκε. Οι κανόνες είναι κανόνες, ειδικά όταν αφορούν τα σύνορά μας. Κανείς δεν είναι υπεράνω από τους νόμους. Η ισχυρή πολιτική μας όσον αφορά την είσοδο στη χώρα ήταν καθοριστική, ώστε η Αυστραλία να έχει έναν από τους χαμηλότερους μέσους όρους θανάτων από κορονοϊό στον κόσμο. Συνεχίζουμε να είμαστε προσεκτικοί», ξεκαθάρισε μέσω Twitter ο Σκοτ Μόρισον.

Νόβακ Τζόκοβιτς: «Καρφιά» από Ναδάλ

«Αν δεν κάνει το εμβόλιο, τότε αναμένεται να έχεις κάποια προβλήματα», απαντά ο Ράφα Ναδάλ στον Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Ισπανός τενίστας είχε τοποθετηθεί υπέρ της απόφασης της επιτροπής του Australian Open να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όσους συμμετάσχουν στο τουρνουά. Μετά την άφιξή του στην Αυστραλία ο Ράφα Ναδάλ μίλησε, τονίζοντας: «Είναι φυσικό οι Αυστραλοί να έχουν εκνευριστεί με αυτή την υπόθεση, γιατί έχουν περάσει πολλά λόγω των σκληρών lockdown… Πολλοί άνθρωποι δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Το μόνο ξεκάθαρο είναι ότι αν κάνεις το εμβόλιο, μπορείς να παίξεις στο Australian Open και παντού. Ο κόσμος κατά τη γνώμη μου έχει υποφέρει αρκετά για να μην ακολουθούν κάποιοι τους κανόνες», ανέφερε ο Ράφα Ναδάλ.

«Το μόνο πράγμα που μπορώ να πω είναι ότι πιστεύω ότι λένε οι επιστήμονες. Αν οι άνθρωποι της επιστήμης λένε ότι πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο, τότε πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο. Αυτή είναι η άποψή μου», υπογράμμισε ο Ράφα Ναδάλ. Και συμπλήρωσε: «Πέρασα τον κορονοϊό και έχω κάνει δύο δόσεις του εμβολίου. Αν το κάνεις αυτό, δεν έχεις πρόβλημα και μπορείς να παίξεις παντού. Αυτό είναι ξεκάθαρο».

Όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν για τον Τζόκοβιτς απάντησε «αν δεν θες να κάνεις το εμβόλιο, θα έχεις προβλήματα. Πέθαναν πάρα πολλοί άνθρωποι τα τελευταία δύο χρόνια, το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος να σταματήσουμε την πανδημία», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Αν ήθελε, θα έπαιζε στην Αυστραλία χωρίς να υπάρχει πρόβλημα. Πήρε τις αποφάσεις του και ο καθένας είναι ελεύθερος να αποφασίζει για τον εαυτό του αλλά υπάρχουν συνέπειες. Φυσικά, δεν μου αρέσει ό,τι συμβαίνει. Κατά κάποιον τρόπο τον λυπάμαι. Αλλά συγχρόνως, ήξερε τις προϋποθέσεις εδώ και αρκετούς μήνες και αποφάσισε ανάλογα», τόνισε ο Ράφα Ναδάλ για τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA