Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας, Αλεξ Χοκ είναι ο άνθρωπος που θα αποφασίσει για το επόμενο επεισόδιο στο... σήριαλ με τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος τενίστας δικαιώθηκε από το δικαστήριο της Μελβούρνης ωστόσο ο Χοκ είναι αυτό που θα κρίνει αν ο «Νόλε» θα παραμείνει στη χώρα και θα αγωνιστεί στο Αυστραλιανό Οπεν ή θα συλληφθεί και εν συνεχεία θα απελαθεί από τη χώρα.

Διαβάστηκε ακόμη: Νόβακ Τζόκοβιτς: «Παρά τα όσα έγιναν, θέλω να μείνω και να παίξω στο Australian Open»

Όπως αναφέρουν τα Μέσα από την Αυστραλία εξετάζονται τα έγγραφα που έχουν κατατεθεί ώστε να διερευνηθεί αν αυτά είναι νόμιμα ή υπάρχουν ψευδή στοιχεία. Ο ίδιος ο Σέρβος τενίστας κατά την είσοδό του στη χώρα είχε δηλώσει πως δεν έχει ταξιδέψει σε κάποιο άλλο κράτος για 14 ημέρες, ωστόσο υπάρχουν αναρτήσεις αλλά και έγγραφα που τον θέλουν στις αρχές του μήνα να είναι στην Ισπανία για προπονήσεις. Ο Tζόκοβιτς ταξίδεψε για τη χώρα της Ωκεανίας στις 5 Ιανουαρίου, όμως οι φωτογραφίες τον δείχνουν στις 2 Ιανουαρίου να προπονείται στην Ισπανία. Νωρίτερα, στις 26 Δεκεμβρίου βρισκόταν στην πατρίδα του, τη Σερβία, όπου και παραβρέθηκε σε εκδήλωση τένις για παιδιά. Οι ημερομηνίες δεν «ταιριάζουν» καθώς δείχνουν πως μέσα σε αυτές τις 14 ημέρες ταξίδεψε από τη Σερβία στην Ισπανία, πριν βρεθεί στην Αυστραλία.

https://twitter.com/karenlsweeney/status/1480725563157336064?ref_src=twsrc^tfw

Παρότι η πλευρά του Τζόκοβιτς αναφέρει πως δεν συμπλήρωσε ο ίδιος τα σχετικά έγγραφα, αν επαληθευθούν τα στοιχεία τότε θα βρεθεί αντιμέτωπος και με ποινή φυλάκισης, όπως ορίζουν οι νόμοι του κράτους για τα ψευδή στοιχεία. 

https://twitter.com/DjokerNole/status/1480529173789696001?ref_src=twsrc^tfw

Υπόθεση Τζόκοβιτς: Επικοινωνία των πρωθυπουργών Σερβίας και Αυστραλίας

Την ίδια στιγμή, η πρωθυπουργός της Σερβίας Ανα Μπρνάμπιτς συνομίλησε τηλεφωνικά, με τον ομόλογό της, της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον ζητώντας ο -ανεμβολίαστος- Νόβακ Τζόκοβιτς να τύχει δίκαιης αντιμετώπισης από τις αυστραλιανές αρχές ο καλύτερος τενίστας στον κόσμο. «Η κ. Μπρνάμπιτς ζήτησε από τον Αυστραλό συνάδελφό της να κάνει ότι περνάει από το χέρι του, ώστε ο Νόβακ Τζόκοβιτς να έχει ανθρώπινη και αξιοπρεπή μεταχείριση στην Αυστραλία, για όλη τη διάρκεια της παραμονής του και να γίνουν σεβαστά όλα τα δικαιώματά του», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο της πρωθυπουργού.

Η Αννα Μπρνάμπιτς επανέλαβε την πρόθεση της σερβικής κυβέρνησης να παράσχει κάθε είδους εγγυήσεις για την παραμονή του Τζόκοβιτς στην Αυστραλία, εφόσον κριθεί αναγκαίο. Η Πρωθυπουργός της Σερβίας τόνισε ιδιαίτερα «την σημασία που έχει η διασφάλιση για τον Νόβακ Τζόκοβιτς των συνθηκών προπόνησης και φυσικής προετοιμασίας δεδομένου ότι δεν του επετράπη να προπονηθεί τις προηγούμενες ημέρες και το τουρνουά στη Μελβούρνη ξεκινά αυτό το Σαββατοκύριακο». Οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών συμφώνησαν να επικοινωνήσουν ξανά τις επόμενες ημέρες για να συζητήσουν διεξοδικά το θέμα.

Προπονείται για το Australian Open

Με την υπόθεση της βίζας του να είναι σε εκκρεμότητα, ο Τζόκοβιτς επέστρεψε στα κορτ ώστε να προετοιμαστεί για την ενδεχόμενη συμμετοχή του στο Australian Open. Ο «Νόλε» προπονήθηκε και πάλι στη Rod Laver Arena την Τρίτη (11/1). Παρότι οι προπονήσεις είναι κλειστές για τα Μέσα, drone τον κατέγραψε να έχει πιάσει και πάλι τη ρακέτα του και να προετοιμάζεται.

https://twitter.com/cstanaway/status/1480763711534993408?ref_src=twsrc^tfw
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA