Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Έλληνας τενίστας Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του τουρνουά στο Ρότερνταμ, επικρατώντας εύκολα του Ιλια Ιβάσκα με 2-0 σετ (6-4, 6-1 σε 1 ώρα και 11 λεπτά) και στην φάση των «8» τον περιμένει αύριο, Παρασκευή (11/2), ο Αυστραλός Αλεξ Ντε Μινόρ.

Ο Ελληνας πρωταθλητής έχασε τέσσερα break points στο πρώτο σετ και βρέθηκε «με την πλάτη στον τοίχο», όταν ο Ιβάσκα (Νο 48 στην παγκόσμια κατάταξη) έφτασε σε break point στο 4-4 του πρώτου σετ. Κάπου εκεί, όμως, ο Τσιτσιπάς αφυπνίστηκε και, αφού κράτησε το σερβίς του, κυριάρχησε απόλυτα και έχασε μόλις ένα γκέιμ στο υπόλοιπο του παιχνιδιού.

Στον προημιτελικό ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Αλεξ Ντε Μινόρ (Νο 34 στον κόσμο), ο οποίος απέκλεισε δύσκολα τον Αμερικανό Μακένζι ΜακΝτόναλντ (7-6, 1-6, 6-4). Ο Έλληνας πρωταθλητής έχει ένα εντυπωσιακό ρεκόρ 6-0 στις αναμετρήσεις του με τον 23χρονο Αυστραλό, τον οποίο είχε νικήσει -μεταξύ άλλων- στον τελικό του ATP Next Gen Finals, το 2018 στο Μιλάνο.

Ο δρόμος για τον τελικό του τουρνουά είναι βατός πλέον καθώς αν ξεπεράσει και το εμπόδιο του Ντε Μινόρ, θα παίξει στα ημιτελικά με Μουσέτι ή Λεχέτσκα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA