Μενού
  • Α-
  • Α+

Λίγο πριν συμπληρώσει τα 26 της χρόνια και ενώ βρίσκεται στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις για 114η εβδομάδα, η Ασλεϊ Μπάρτι ανακοίνωσε ότι είναι ώρα να κυνηγήσει άλλα όνειρά της, καθώς νιώθει ότι πλέον έδωσε ό,τι είχε στο τένις. Το πρόωρο τέλος της καριέρας της ήρθε μόλις δύο μήνες μετά την κατάκτηση του Australian Open, σοκάροντας τους συναθλητές και τους οπαδούς της.

Η Μπάρτι μετρά 114 συνεχείς εβδομάδες στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, το τέταρτο μεγαλύτερο σερί στην ιστορία του WTA Tour, μετά από εκείνα των Στέφι Γκραφ (186 εβδομάδες), Σερένα Γουίλιαμς (186) και Μαρτίνα Ναβρατίλοβα (156). Συνολικά, έχει «μετρήσει» 121 εβδομάδες στην κορυφή του κόσμου, κάτι που την κάνει την έβδομη καλύτερη τενίστρια όλων των εποχών. 

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Ουκρανός τσελίστας δίνει μουσική παράσταση μετά τους βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο

Σε ανάρτησή της στo Ιnstagram η ίδια εξηγεί ότι πρέπει να ασχοληθεί περισσότερο με τον εαυτό της και την ψυχική της υγεία: «Σήμερα είναι δύσκολο για μένα καθώς ανακοινώνω την απόσυρσή μου από το τένις. Δεν ήξερα πως να μοιραστώ τα νέα μαζί σας οπότε ζήτησα από την καλή μου φίλη Κέισι Ντελάκουα να με βοηθήσει. Είμαι ευγνώμων για όσα μου χάρισε το άθλημα και αποχωρώ υπερήφανη» έγραψε στο αρχικό μήνυμά της η Μπάρτι.

Ανέφερε επίσης, πως νιώθει αδύναμη να αγωνιστεί αλλά και «άδεια» από την εξάντληση του πρωταθλητισμού. «Είναι η πρώτη φορά που το λέω δυνατά και, ναι, είναι δύσκολο να το πω. Δεν έχω πλέον την ενέργεια, τη συναισθηματική θέληση που χρειάζεται για να προκαλέσεις τον εαυτό σου στο υψηλότερο επίπεδο. Είμαι άδεια». 

https://www.instagram.com/tv/Cbbbr7xBX7N/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που η Μπάρτι βιώνει τις ψυχολογικές συνέπειες που προκαλεί ο πρωταθλητισμός. Το 2014 η Μπάρτι αποφάσισε να κάνει ένα διάλειμμα 18 μήνες από το τένις. Λίγο μετά το παρθενικό της γκραν σλαμ στο Roland-Garros το 2019, είχε μιλήσει ανοιχτά για τα προβλήματα της ψυχικής υγείας, τα οποία την ανάγκασαν να εγκαταλείψει προσωρινά το τένις. «Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες για το πώς ένιωθα και τι έπρεπε να περάσω, αλλά υπήρξε ένα σημείο που νομίζω ότι ήξερα ότι έπρεπε να σταματήσω και, όταν πήρα την απόφαση, ήταν εύκολο. Ο καθένας είναι διαφορετικός, ο καθένας είναι μοναδικός. Δεν μπορώ να κάθομαι εδώ και να λέω στους ανθρώπους πώς θα πρέπει να βρουν το δρόμο τους στη ζωή τους. Είναι δική τους απόφαση. Για μένα, ήταν απλώς η επίγνωση της ψυχικής μου υγείας. Το να συζητήσω με τους ανθρώπους ήταν το καλύτερο πράγμα που βγήκε από αυτό» 

https://www.instagram.com/p/Caf2wXZhhSd/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Διάσημοι τενίστες, όπως ο Άντι Μάρεϊ και η Σιμόνα Χάλεπ, δήλωσαν τον θαυμασμό τους για την Μπάρτι μέσα από tweets. «Ήσουν διαφορετική και ιδιαίτερη, μοιραστήκαμε απίστευτες στιγμές μαζί» έγραψε η Σιμόνα Χάλεπ.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Στο τέλος του βίντεο, η Μπάρτι δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά της όταν η Ντελάκουα, της ευχήθηκε να απολαύσει τη «συνταξιοδότηση» της. «Είναι τρομακτικό. Ήταν δύσκολο, αλλά είναι σωστό για μένα» και πρόσθεσε ότι το τένις πάντα θα είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής της. «Αλλά πιστεύω ότι είναι σημαντικό να απολαύσω την επόμενη φάση της ζωής μου, όχι ως αθλήτρια», παραδέχτηκε η διάσημη τενίστρια.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA