Μενού
  • Α-
  • Α+

Ηττα-αποκλεισμός για τη Μαρία Σάκκαρη, η οποία ολοκλήρωσε στη φάση των «32» σήμερα τη διαδρομή της στο Wimbledon, γνωρίζοντας την ήττα με 2-0 στα σετ (6-3, 7-5) μετά 90 λεπτά αγώνα, από την Τατιάνα Μαρία (Νο 103 στον κόσμο), η οποία κατάφερε να προκριθεί για πρώτη φορά  στους «16» του κορυφαίου τουρνουά. Αντίθετα, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια για 6η φορά στην καριέρα της δεν θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί για δεύτερη εβδομάδα στο λονδρέζικο γκραν σλαμ.

Η Τατιάνα Μαρία έκανε το break σε ένα κρίσιμο σημείο του πρώτου σετ, φτάνοντας στο 5-3, για να καταφέρει στη συνέχεια να προηγηθεί (6-3). Νωρίτερα  η Σάκκαρη είχε τρεις  ευκαιρίες για να φτάσει εκείνη στο break, ωστόσο τελικά η 34χρονη υπερασπίστηκε το σερβίς της.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πήρε δύσκολα το πρώτο γκέιμ στο δεύτερο σετ, αλλά στη συνέχεια έκανε το break για να αποκτήσει το έλεγχο του παιχνιδιού. Μέχρι το έβδομο γκέιμ (5-2), αφού στη συνέχεια η Γερμανίδα  μείωσε σε 5-3 και 5-4 με break, πριν ισοφαρίσει σε 5-5, αφού πρώτα σε αυτό το γκέιμ η Σάκκαρη έχασε δύο φορές το πλεονέκτημα για να τελειώσει το σετ και να ισοφαρίσει το παιχνίδι. Ετσι η Τατιάνα Μαριά μπόρεσε να περάσει μπροστά με 6-5 και φτάσει στη μεγάλη νίκη με 7-5. 

Οι δύο αθλήτριες είχαν βρεθεί στο παρελθόν δύο φορές αντιμέτωπες-μία σε επίπεδο ITF και μία στο τουρ της WTA- μετρώντας από μία νίκη. Η Τατιάνα Μαρία είχε επικρατήσει στο πρώτο ματς το 2014, ενώ η Σάκκαρη στο δεύτερο πριν από μερικούς μήνες στο Australian Open. Στους «16» η Τατιάνα Μαρία θα αντιμετωπίσει τη Γελένα Οσταπένκο (Νο 12 στον κόσμο) η οποία νίκησε τη Ρουμάνα Ιρίνα-Καμέλια Μπέγκου 3-6, 6-1, 6-1, για να προκριθεί για τρίτη φορά στην καριέρα της στον 4ο γύρο του λονδρέζικου τουρνουά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA