Μενού
  • Α-
  • Α+

Το εμπόδιο του Ντάνιελ Ελάχι Γκαλάν δεν μπόρεσε να υπερπηδήσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην πρεμιέρα του στο US Open και αποκλείστηκε πρόωρα από το φημισμένο γκραν σλαμ της Νέας Υόρκης. Ο Ελληνας πρωταθλητής δεν μπορούσε και ο ίδιος να καταλάβει τι έγινε: «Είναι μια από τις λίγες στιγμές στην καριέρα μου που ένιωσα χαμένος», παραδέχτηκε ο 24χρονος τενίστας στη συνέντευξη τύπου και προσπάθησε να εξηγήσει τους λόγους της ήττας:

«Ενιωθα ότι δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ. Έπρεπε να αλλάξω τα πράγματα, δεν γινόταν να παίζω έτσι. Δεν ξέρω τι συνέβη, ήταν μια από εκείνες τις μέρες που δεν έχεις όρεξη να παίξεις, να αγωνιστείς. Ένιωθα τελείως off. Αυτός έπαιξε σαν παίκτης παγκοσμίου κλάσης και εγώ έπαιξα σχεδόν σαν ερασιτέχνης. Δεν είναι ωραίο να το λέω, αλλά αυτό συνέβη. Πρέπει να δουλέψω περισσότερο στις αρνητικές σκέψεις και να μην τις αφήνω να με επηρεάζουν, να μπαίνουν στο κεφάλι μου. Διότι είμαι καλύτερος από αυτό, είμαι πολύ καλύτερος παίκτης και πολύ καλύτερος αθλητής. Όχι, ωστόσο, σήμερα».

Ηττα - σοκ από τον Γκαλάν

Να θυμίσουμε πως ο Ελληνας πρωταθλητής έπεσε θύμα τεράστιας έκπληξης στην πρεμιέρα του US Open καθώς ηττήθηκε με 3-1 σετ από τον Ντανιέλ Ελάχι Γκαλάν που είναι το Νο.94 στην παγκόσμια κατάταξη και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του αμερικανικού γκραν σλαμ! Ο 26χρονος Κολομβιανός απέναντι στον Στέφανο Τσιτσιπά έπιασε διαστημική απόδοση στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και έφτασε δίκαια στη νίκη καθώς ο Ελληνας τενίστας, ειδικά στα δυo πρώτα σετ, δεν... εμφανίστηκε ποτέ στο τερέν και με δυσκολία κατάφερα να αποσπάσει μόλις ένα game! Το 6-0 με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο σετ μαρτυρά την εικόνα του αγώνα σε απόλυτο βαθμό ενώ το 6-1 του δεύτερου σετ έρχεται να συμπληρώσει την κάκιστη απόδοση του Τσιτσιπάς.

Στο τρίτο σετ η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Ο Τσιτσιπάς προσπάθησε, έδειξε εμφανή σημάδια βελτίωσης και το κατέκτησε με 6-3 αφού ο Κολομβιανός έκανε αρκετά λάθη εξαιτίας της πίεσης που δέχθηκε. Στο τέταρτο και τελευταίο σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειξε να βγάζει ξανά αντίδραση, ωστόσο, αυτή τη φορά ο Κολομβιανός είχε τις απαντήσεις. Όσο και αν τον πίεσε ο Τσιτσιπας, ο Ντανιέλ Ελάχι Γκαλάν κράτησε την ψυχραιμία του, περιόρισε τα λάθη του και τελικά με 7-5 πήρε το σετ και πανηγύρισε μια τεράστια πρόκριση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA