Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέο επεισόδιο με τον γνώριμο ευέξαπτο του τένις, Νικ Κύργιο που αυτή τη φορά δημιούργησε θέμα στο US Open. Συγκεκριμένα, παραπονέθηκε για μια «περίεργη μυρωδιά» κατά τη διάρκεια του αγώνα τένις, η οποία έκανε πυρ και μανία τον τενίστα από την Αυστραλία. Ο αγώνα του βρισκόταν στο δεύτερο σετ του 2ου γύρου με τον Μπέντζμιν Μπονζί το απόγευμα της Τετάρτης, όταν στράφηκε στον διαιτητή και άρχισε να παραπονιέται για τη μυρωδιά της μαριχουάνας στον αέρα στο στάδιο Louis Armstrong.

Διαβάστε ακόμη: Santorini Experience 2022 Οι φετινές εντυπωσιακές διαδρομές

Σε ένα σετ και στο 4-3 στο σερβίς στο δεύτερο, ο Κύργιος ζήτησε από τον διαιτητή να προειδοποιήσει το πλήθος αφού ισχυρίστηκε ότι είχε δει και μύρισε κάποιον να καπνίζει μαριχουάνα! Καθ' οδόν προς τον πάγκο του κατά τη διάρκεια μιας αλλαγής, ο 27χρονος «χτύπησε» ξανά: «Δεν θέλεις καν να υπενθυμίσεις να μην το κάνει;» ακούστηκε να λέει. Ο διαιτητής φαινόταν να πιστεύει αρχικά ότι ο Κύργιος παραπονιόταν για τη μυρωδιά του φαγητού. «Ήταν γ@@@η μαριχουάνα», απάντησε ο Κύργιος. «Προφανώς δεν θα παραπονεθώ για τα τρόφιμα. Προφανώς όχι».

Ο διαιτητής απευθύνθηκε στο πλήθος καθώς οι δύο παίκτες επέστρεφαν στις αντίστοιχες γραμμές τους, λέγοντας: «Κυρίες και κύριοι, μια υπενθύμιση ότι δεν μπορείτε να καπνίζετε στο γήπεδο». Στη συνέχεια ο Κύργιος έκλεισε το δεύτερο σετ στον Γάλλο με 6-4. Δεν ήταν όμως η τελευταία από τις εκρήξεις του. Ο Κύργιος έλαβε προειδοποίηση για τον κώδικα συμπεριφοράς του, επειδή έφτυσε στο γήπεδο. «Οι άνθρωποι δεν ξέρουν. Είμαι βαριά ασθματικός», είπε μετά ο Κύργιος. «Όταν τρέχω, δυσκολεύομαι να αναπνεύσω».

Αυτή δεν είναι επίσης η πρώτη φορά που ο Κύργιος βρίσκεται σε διαμάχη για τη μαριχουάνα στο U.S. Open. Πριν από έξι χρόνια, προκάλεσε σάλο κατά τη διάρκεια του τουρνουά, όταν απάντησε σε έναν ακόλουθο του Twitter και είπε ότι οι παίκτες που βρίσκονται σε περιοδεία επιτρέπεται να καπνίζουν μαριχουάνα. Ένας εκπρόσωπος της WADA αργότερα το επιβεβαίωσε επίσης, λέγοντας ότι ενώ απαγορεύεται κατά τη διάρκεια του αγώνα, δεν απαγορεύεται εκτός παιχνιδιού.

Φέτος, αντιμετωπίζει πιο σοβαρά θέματα. Τον Ιούλιο, κατηγορήθηκε για επίθεση σε πρώην φίλη του. Η υπόθεση έχει προγραμματιστεί για εκδίκαση τον Οκτώβριο στην Αυστραλία. Στο παρκέ, εν τω μεταξύ, ο Κύργιος έχει παίξει αναμφισβήτητα το καλύτερο τένις της καριέρας του φέτος.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA