Μενού
  • Α-
  • Α+

Μία ημέρα μετά τον σάλο που ξεσήκωσε ο πανηγυρισμός, η πρεσβεία της Τσεχίας στην Ουάσιγκτον θέλησε να υπερασπιστεί την 16χρονη τενίστρια Σάρα Μπέιλεκ για τον τρόπο που πανηγύρισε τη νίκη - πρόκριση στον επόμενο γύρο του US Open, δεχόμενη φιλιά, αλλά και ελαφρά χτυπήματα στα οπίσθια από τον προπονητή και τον πατέρα της. Δυστυχώς για την ίδια, η νεαρή αθλήτρια έγινε γνωστή όχι χάρη στην επιτυχία της, αλλά για την αμήχανη στιγμή του πανηγυρισμού που έγινε viral και το προκάλεσε αντιδράσεις κυρίως μέσω των social media. 

Διαβάστε ακόμη: US Open: Ο πανηγυρισμός πατέρα και προπονητή με την 16χρονη Τσέχα που προκάλεσε αντιδράσεις

Η τενίστρια υπερασπίστηκε την πράξη της, λέγοντας πως ήταν κάτι το «φυσιολογικό» στη χώρα της. «Ο μπαμπάς μου είναι ο μπαμπάς μου και πάντα θα είναι. Και γνωρίζω τον προπονητή μου από τότε που ήμουν 8 ετών. Με βιντεοσκοπεί, μου κάνει μασάζ» δήλωσε, προσθέτοντας: «Αν συνέβαινε κάτι παρόμοιο στην Τσεχία, κανείς δεν θα ασχολούνταν με αυτό. Αλλά, από τη στιγμή που είμαστε στην Αμερική, όλοι το σχολιάζουν».

«Η χαρά διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο»

Και σύμφωνα με εκπρόσωπο της τσεχικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον, φαίνεται πως λέει αλήθεια! Ο εκπρόσωπος, ο οποίος διατήρησε την ανωνυμία του, μίλησε στη Daily Mail και τόνισε ότι αυτή η φαινομενικά εξωφρενική στιγμή «...δεν έχει απασχολήσει καθόλου τα τσεχικά μέσα ενημέρωσης. Είναι ένα προσωπικό θέμα και κάθε οικογένεια είναι διαφορετική. Το πώς αντιδρά κανείς στη χαρά διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο και από οικογένεια σε οικογένεια», δήλωσε ο εκπρόσωπος της πρεσβείας.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Αν και η πρεσβεία επισήμως δεν σχολίασε άμεσα εάν το χτύπημα στα οπίσθια είναι ή όχι πολιτισμικό κοινότοπο στην Τσεχία, η νεαρή τενίστρια έχει ήδη δηλώσει πως δεν θα το ξανακάνει μετά τις αντιδράσεις που δέχτηκε. «Ήταν μια αυθόρμητη αντίδραση όλης της ομάδας. Ήμασταν χαρούμενοι» δήλωσε η Μπέιλεκ στους δημοσιογράφους. «Σίγουρα μπορεί να φανεί άβολο και δυσάρεστο σε κάποιους, αλλά το έχουμε ήδη συζητήσει με την ομάδα. Δεν θα ξανασυμβεί».

Το κάνουν για... συγχαρητήρια

Το χτύπημα στα οπίσθια αποτελεί ένα συνηθισμένο σημάδι αγάπης στην Τσεχία, αλλά και σε άλλες χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Όπως σημειώνει η Daily Mail, ενώ δεν θα χαιρετούσες ποτέ έναν ξένο με αυτόν τον τρόπο, μεταξύ των μελών μιας οικογένειας ή στενών φίλων είναι ένας τρόπος για να συγχαρεί κάποιος, ενώ θεωρείται και μια χειρονομία για καλή τύχη - παρόμοια με το να σε χτυπάει κάποιος στην πλάτη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA