Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Ρότζερ Φέντερερ ανακοίνωσε την Πέμπτη την αποχώρησή του από το τένις μετά το Laver Cup, προκαλώντας τεράστιο αντίκτυπο παγκοσμίως. Ανώνυμοι φίλαθλοι και διάσημοι αθλητές από όλα τα σπορ έστειλαν, μέσω των social media, τα δικά τους μηνύματα συγκίνησης και ευγνωμοσύνης, τα οποία συνόδευσαν με τις καλύτερες ευχές, για την επόμενη ημέρα στη ζωή του. Μία ημέρα που φτάνει για όλους τους αθλητές, αλλά που, ωστόσο, ο 41χρονος Ελβετός πρωταθλητής είχε... φροντίσει να περιγράψει πως θα είναι, πριν από τρία χρόνια, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα της Αργεντινής "Clarin", δηλώνοντας τότε ότι την περιμένει ήσυχος:

«Δεν με ανησυχεί. Σέβομαι την πορεία των πραγμάτων και ξέρω ότι θα έχει ενδιαφέρον. Οι προτεραιότητές μου θα είναι τα παιδιά μου, όπως τώρα, αλλά με διαφορετικό τρόπο. Το ίδρυμά μου, στο οποίο μπορώ να αφιερώσω περισσότερο χρόνο. Θα έχω χορηγούς, συνεργάτες, επιχειρηματικές ευκαιρίες. Αλλά ελπίζω να συνεχίσω να παίζω τένις επειδή το αγαπώ και μου έδωσε τα πάντα... Και έπειτα, είμαι αρκετά ταπεινός για να ξεκινήσω κάτι από χαμηλά. Δεν νομίζω ότι, επειδή παίζω τένις καλά, μπορώ να κάνω οτιδήποτε. Νομίζω ότι είναι σημαντικό να κάνεις ένα βήμα μπροστά και να καταλάβεις ότι πρέπει να μάθεις νέα πράγματα. Αυτό με κάνει ευτυχισμένο. Γνωρίζω ότι μπορώ επίσης να έχω μια λιγότερο αγχωτική ζωή. Η μουσική με κάνει επίσης ευτυχισμένο. Ο αθλητισμός επίσης, φυσικά, αλλά, όταν πηγαίνω σε συναυλίες, νιώθω πιο ευτυχισμένος.

Μερικές φορές σκέφτομαι τι άλλα πράγματα θα ήθελα να κάνω συχνά, όταν αποχωρήσω από το τένις, και σκέφτομαι να πάω σε ένα παιχνίδι Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι, στα play-off του ΝΒΑ ή του NHL, σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο ή ένα παιχνίδι του Champions League, σε ένα αγώνα της Formula 1... Υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν μπορούσα να κάνω και αυτά βρίσκονται στη λίστα μου. Θέλω να τα κάνω. Ετσι, πιθανότατα θα έβλεπα κάποιον ροκ σταρ ή κάποιον από αυτούς τους αγώνες» είπε ο νικητής των 20 Grand Slam και των 103 τίτλων ATP.

Ο διάσημος Ελβετός προκλήθηκε τότε από την εφημερίδα της Αργεντινής να κάνει μία λίστα με τους κορυφαίους αθλητές στην Ιστορία: «Ω... Είναι δύσκολο να πεις! Υπάρχουν τόσοι εκπληκτικοί αθλητές... Μίκαελ Σουμάχερ, Μοχάμεντ Αλι, Μάικλ Τζόρνταν, φυσικά. Τομ Μπρέιντι,  Μπιορν Μποργκ... Πολλοί ποδοσφαιριστές, όπως ο Πελέ ή ο Μαραντόνα. Είμαι πολύ τυχερός που τους έχω δει και πολλούς από αυτούς τους γνώρισα» τόνισε, ενώ, σε ερώτηση εάν έπρεπε να πληρώσει εισιτήριο για να δει κάποιον άλλο, είτε πρόκειται για μουσικό, είτε για αθλητή, είπε: «Ισως για κάποιον μουσικό».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA