Θέατρο - Παραστάσεις
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Λευτέρης Βογιατζής: «Ηταν αρκετά αυταρχικός», θυμάται ο Μελέτης Ηλίας

Για τον σκηνοθέτη Λευτέρη Βογιατζή μίλησε ο γνωστός ηθοποιός Μελέτης Ηλίας - Θυμήθηκε την παλιά τους συνεργασία, η οποία δεν πήγε και τόσο καλά: «Ο τρόπος λειτουργίας του ήταν αρκετά αυταρχικός και δεν είχα τον μηχανισμό να το αντιμετωπίσω αυτό»

Πηγή: NDP Photos
Πηγή: NDP Photos

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Μελέτης Ηλίας όπου -μεταξύ άλλων- αναφέρθηκε και σε μια δύσκολη συνεργασία που είχε στο παρελθόν και δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Συγκεκριμένα, ο γνωστός ηθοποιός μιλώντας στον Αρη Καβατζίκη και την εκπομπή «Πάμε Δανάη» αποκάλυψε πως στα πρώτα του βήματα και ενώ για πέντε μήνες έκανε πρόβες με τον Λευτέρη Βογιατζή τελικά αποχώρησε από τον θίασο καθώς η αυταρχικότητα του σκηνοθέτη δεν τον άφηνε να λειτουργήσει όπως θα έπρεπε.

«Βρέθηκα σε πρόβες πολύμηνες. Έκανα περίπου πέντε μήνες πρόβες με τον συγκεκριμένο άνθρωπο που πλέον δε βρίσκεται στη ζωή και φτάσαμε σε ένα σημείο που εγώ δεν μπορούσα να λειτουργήσω με τον τρόπο που εκείνος δίδασκε τους ρόλους. Ήταν μια κοινή απόφαση και δική μου και εκείνου να φύγω από την παράσταση.

Ήταν ένας top σκηνοθέτης, μιλάμε για τον Λευτέρη Βογιατζή. Είναι ένας άνθρωπος που στον χώρο του θεάτρου είναι πολύ ψηλά, με περγαμηνές και οι παραστάσεις του ήταν σταθμός κάθε χρόνο για το ελληνικό θέατρο. Εγώ τότε ήμουν 22 χρονών, μόλις είχα τελειώσει τη σχολή. Δε μπορούσα να έχω τον αμυντικό μηχανισμό για να μπορώ να ανταπεξέλθω στον τρόπο διαδικασίας προς την παράσταση γιατί ο τρόπος λειτουργίας του ήταν αρκετά αυταρχικός και δεν είχα τον μηχανισμό ως νέο παιδί χωρίς άμυνες και με ανασφάλειες να το αντιμετωπίσω αυτό.

Αυτό το έβλεπε πάνω στη σκηνή. Εγώ αυτή την ένταση δε μπορούσα να τη διαχειριστώ και κάποια στιγμή ήρθε και μου είπε, “τι θα γίνει, δε λειτουργείς”, και του είπα ότι όντως δε λειτουργώ. Έτσι αποφασίσαμε να το αφήσουμε» είπε ο Μελέτης Ηλίας.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#σκηνοθέτης #Ηθοποιός

Best of Internet