Μενού
  • Α-
  • Α+

Πανδαιμόνιο επικράτησε στην Εθνική Λυρική Σκηνή όταν χορευτής έστειλε εκ μέρους των εργαζομένων μήνυμα κατά του πολέμου στην Ουκρανία και 15 μουσικοί διαφώνησαν, υποστηρίζοντας πως δεν ρωτήθηκαν γι αυτή την ενέργεια. Η Εθνική Λυρική Σκηνή ήταν κατάμεστη το βράδυ του Σαββάτου για την παράσταση «Οθέλλος» του Τζουζέππε Βέρντι στην οποία συμμετέχει ο κορυφαίος αβανγκάρντ σκηνοθέτης Ρόμπερτ Ουίλσον. Σε μία εποχή που οι συγκρούσεις είναι πραγματικές και πολύνεκρες στο μέτωπο της Ουκρανίας, ένας εκ των συντελεστών της παράστασης με Ελληνα πατέρα και Ουκρανή μητέρα θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα. https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fgreeknationalopera%2Fvideos%2F4900242433356626%2F&show_text=false&width=560&t=0

Ο χορευτής Γιάννης Μητράκης βγήκε στην σκηνή τυλιγμένος με την ουκρανική σημαία και είπε πως θα αφιερωθεί η παράσταση στη χώρα που δοκιμάζεται από τις πολεμικές επιχειρήσεις της Ρωσίας, ζητώντας από τους θεατές να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή. «Ονομάζομαι Γιάννης Μητράκης και είμαι χορευτής του μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Ο πατέρας μου είναι Ελληνας και η μητέρα μου είναι Ουκρανή. Εδώ και δέκα μέρες η χώρα της μητέρας και των παππούδων μου βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση μετά την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων. Εκ μέρους όλων των εργαζόμενων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα ήθελα να σας πω ότι η αποψινή παράσταση αφιερώνεται στην Ουκρανία και τους κατοίκους της οι οποίοι ζουν δραματικές στιγμές. Ας γίνει η τέχνη και ο πολιτισμός η φωνή όλων μας για την άμεση λήξη αυτού του πολέμου. Ας κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή για τα αθώα θύματα αυτού του πολέμου», είπε ο χορευτής. 

Το κοινό κράτησε ενός λεπτού σιγή και χειροκρότησε τον χορευτή. Στη συνέχεια η παράσταση έκανε διάλειμμα και εκείνη την ώρα 15 μουσικοί της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ανέβηκαν στην σκηνή και δήλωσαν πως δεν ρωτήθηκαν από τη διεύθυνση και δεν συμφωνούν με αυτό που συνέβη. Επικράτησε πανδαιμόνιο με θεατές να φωνάζουν «ντροπή» και να αποδοκιμάζουν τους μουσικούς για περίπου ένα πεντάλεπτο. Ο τενόρος Αλέξανδρ Αντονένκο κατάφερε να κατεβάσει από την σκηνή τους 15 μουσικούς για να συνεχιστεί η παράσταση. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA