Μενού
  • Α-
  • Α+

θεατρική παράσταση «Αντιπεπονθός-Η κρητική βεντέτα» θα παρουσιάσει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης σε όλο το νησί. Η παράσταση «ανεβαίνει» στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανοιχτά Πανιά 2022» του Δήμου Χανίων και της πολιτιστικής επιχείρησης του Δήμου ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και παρουσιάζεται με την υποστήριξη των Δήμων Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου.

Η παράσταση βασίζεται σε ένα πρωτότυπο θεατρικό κείμενο με αφορμή καταγεγραμμένες ιστορίες βεντέτας της Κρήτης, σε συνδυασμό με ιστορικά και πραγματολογικά στοιχεία του φαινομένου. Οι χώροι παρουσίασης είναι δημόσιοι, κρίσιμοι και συμβολικοί. Στα Χανιά, το έργο θα παρουσιαστεί στον αίθριο χώρο των Δικαστηρίων Χανίων, στο Ρέθυμνο στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, στο Ηράκλειο στο αίθριο της Λότζιας και στη Νεάπολη Λασιθίου στην Πλατεία Δικαστηρίων.

Τέσσερις ηθοποιοί και ένας μουσικός επί σκηνής γίνονται πρόσωπα-αγγελιαφόροι των ιστοριών και ταυτόχρονα ένορκοι, θύματα και θύτες. Χορεύουν, τρώνε και τραγουδούν ως μία ύστατη τιμή για όσους χάθηκαν. Όπως αναφέρουν οι διογρανωυές σε σχετική ανακοίνωση, «η βεντέτα είναι ένας άγραφος νόμος, μια σκιά που ριζώνει και διαιωνίζεται. Άνθρωποι με διαφορετικές αξιακές αρχές προσπαθούν να απονείμουν δικαιοσύνη μέσα από την αυτοδικία».

  • Τη σκηνοθεσία της παράστασης έχει ο Παντελής Δεκτάκης με συνεργάτιδα σκηνοθέτη τη Μαριλένα Κατρανίδου.
  • Πρωτότυπα κείμενα: Νεφέλη Μαϊστράλη
  • Σκηνογραφία: Ξανθή Κόντου
  • Επιμέλεια φωτισμού: Γιάννης Λύκος
  • Μουσικός επί σκηνής: Μάνος Μαλαξιανάκης
  • Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Κριθάρας, Κατερίνα Λυπηρίδου, Μάνος Στεφανάκης, Ηλέκτρα Φραγκιαδάκη.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά στις 9, 10 και 11 Αυγούστου, στο Ρέθυμνο 12 και 13 Αυγούστου, στο Ηράκλειο 17 και 18 Αυγούστου και στη Νεάπολη Λασιθίου στις 19 Αυγούστου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA