19-03-2018

Ανοίγει και πάλι τα φτερά της προς Αθήνα η Cyprus Airways

Τα φτερά τους προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ανοίγουν και πάλι οι Κυπριακές αερογραμμές, Cyprus Airways, με στόχο να πάρουν μερίδιο από την αγορά του 1 εκατομμυρίου επιβατών που διακινούνται από το αεροδρόμιο «Γλαύκος Κληρίδης» της Λάρνακας προς την Αθήνα είτε για να παραμείνουν στην χώρα μας είτε για να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς Ευρωπαϊκές χώρες.

Η Cyprus Airways θα συνδέει την Λάρνακα με την Αθήνα από τις 29 Μαρτίου με τέσσερεις πτήσεις ανά εβδομάδα, προσθέτοντας μια ακόμα πτήση στα ήδη υπάρχοντα δρομολόγια των Aegean, η Blue Air, η Combalt και η TUS.

«Ένας φίλος ήλθε απόψε από τα παλιά» ήταν η χαρακτηριστική αναφορά της επικεφαλής δημοσίων σχέδεων του ΔΑΑ Ιωάννα Παπαδοπούλου. Όπως είπε  η κίνηση στο Ελ. Βενιζέλος από κατοίκους Κύπρου ανέρχεται στο 1 εκατομμύριο. Κύρια πάνε προς το ΗΒ, τη Γερμανία, και τη Γαλλία. Η Κύπρος είναι μάλιστα η τέταρτη μεγαλύτερη αγορά για το ΔΑΑ με μερίδιο 7,5% της κίνησης.

«Από το 2013 έχει αυξηθεί πάνω από 73% η κίνηση από Λάρνακα. Πάνω από 14% από το 2017 σε σχέση με το 2016 ενώ και φέτος καταγράφεται αύξηση 17% το πρώτο δίμηνο. Είναι μάλιστα ισορροπημένη αγορά με το  52%  εξ αυτών να είναι κάτοικοι Κύπρου» ανέφερε η κα Παπαδοπούλου. Σημειώνεται ότι το πρώτο δίμηνο το ΔΑΑ έχει καταγράψει κύρια λόγω της κίνησης από και προς προορισμούς του εξωτερικού άνοδο της τάξης του 7%.

Η Αθήνα πάντως είναι ο τρίτος προορισμός που επιλέγουν να πετάξουν οι Κυπριακές Αερογραμμές μετά την επανεκκίνησή τους με νέα ιδιοκτησία. Έχουν προηγηθεί η Αγία Πετρούπολη και το Τελ Αβίβ, όπου στους πρώτους μήνες πτήσεων 50.000 επιβάτες έχουν διακινηθεί.

Στόχος είναι στο τέλος του 2018 να έχουν μεταφέρει 200.000 επιβάτες σε όλους τους προορισμούς που ανοίγουν και είναι πόλεις όπως η Ζυρίχη, Μόναχο, Πράγα, Τελ Αβιβ, Βυρηττό, Στουτγάρδη και η Βερόνα. «Κύριος όγκος επιβατών μας είναι όσοι ταξιδεύουν για αναψυχή» σημειώνει η PR & Marketing Manager της εταιρίας Κική Χαϊδά. Η ίδια τονίζει ότι η εταιρία ξεκινά την προσπάθειά της στην κατηγορία των  hybrid αεροπορικών με προσφορά εισιτηρίων μόνο στην οικονομική θέση. 
«Μελετάμε κι άλλα δρομολόγια προς την Ελλάδα για το 2018 -2019. Στόχο έχουμε να τα αυξήσουμε από Λάρνακα. Πιστεύουμε και θα επενδύσουμε σε αυτό» ανέφερε η κα Χαϊδά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρία έχει νοικιάσει το όνομα «Cyprus airways” ενώ ελέγχεται από τη ρώσικη εταιρία Charlie Airlines κατά 60% και την επίσης ρωσική εταιρία S7 κατά 40%.