04-05-2018

Volotea: Πτήσεις προς Βερόνα και Ηράκλειο από 9 ευρώ για 48 ώρες

Περί τις 30 άμεσες θέσεις εργασίας δημιουργεί η νέα βάση που εγκαινιάζει η Volotea στην Αθήνα, εξυπηρετώντας 8 νέους προορισμούς και αυξάνοντας την χωρητικότητά της κατά 173% με τις 337 διαθέσιμες θέσεις που προσφέρει. Για να γιορτάσει μάλιστα και το γεγονός, η αεροπορική εταιρεία εγκαινιάζει μια 48-ωρη προσφορά για τα δρομολόγιο προς Βερόνα και Ηράκλειο, με τον ναύλο να ξεκινά από τα 9 ευρώ.                                                                                                                                

Η αεροπορική εταιρεία που συνδέει πόλεις μεσαίου και μικρού μεγέθους στην Ευρώπη, εγκαινίασε σήμερα το πρωί τη 12ηβάση της, στην Αθήνα, τοποθετώντας ένα αεροσκάφος Boeing 717 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και δημιουργώντας 30 τοπικές θέσεις εργασίας.

Αποτέλεσμα της νέας αυτής βάσης είναι και η σημαντική αύξηση των συχνοτήτων και των δρομολογίων.

«Από την έναρξη των πτήσεων στην Αθήνα το 2015, η Volotea έχει μεταφέρει περισσότερους από 200.000 επιβάτες, αυξάνοντας ανά έτος την επιβατική κίνησή της. Το 2017, με την εταιρεία ταξίδεψαν από την Αθήνα 108.000 επιβάτες,  μια αύξηση 78% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, επιτυγχάνοντας ποσοστό χωρητικότητας 88% κατά μέσο όρο» τόνισε ο ιδρυτής και CEO της εταιρείας κατά την εκδήλωση εγκαινίων της νέας της βάσης με οικοδεσπότη το αεροδρόμιο της Αθήνας και τον CEO του, Γιάννη Παράσχη.

Όπως διευκρινίστηκε για το 2018, η Volotea προσφέρει 337.000 θέσεις, αυξάνοντας τη χωρητικότητά της κατά 173%. Η εταιρεία προσθέτει δύο νέα δρομολόγια προς τη Βερόνα (ξεκινώντας στις 31 Μαΐου 2018) και προς το Ηράκλειο (ξεκίνησε στις 26 Απριλίου 2018). Η πτήση προς το Ηράκλειο είναι καθημερινή, όπως και οι συνδέσεις της εταιρείας προς τη Μύκονο και τη Σαντορίνη.

Και τα δύο νέα δρομολόγια προστίθενται στους προορισμούς που ήδη εξυπηρετεί η Volotea από την Αθήνα, φθάνοντας τους 8 προορισμούς συνολικά. Η Volotea πετά προς 5 προορισμούς στην Ιταλία (Βενετία, Μπάρι, Γένοβα, Παλέρμο και από το Μάιο και στο εξής, επίσης προς Βερόνα) και προς 3 προορισμούς στην Ελλάδα (Σαντορίνη, Μύκονος και Ηράκλειο),

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι και ενθουσιασμένοι με τη σημερινή έναρξη λειτουργίας της βάσης μας στην Αθήνα. Η θερμή υποδοχή από τους τοπικούς πελάτες μας και η εξαιρετική συνεργασία με το αεροδρόμιο, είναι δύο σημαντικοί παράγοντες στους οποίους βασίστηκε η απόφασή μας να ανοίξουμε βάση στην Αθήνα. Η Ελλάδα, έχει υπάρξει μια στρατηγική αγορά για τη Volotea από το ξεκίνημα της λειτουργίας μας, προσφέροντας συνδέσεις με άλλες κύριες αγορές, όπως η Γαλλία και η Ιταλία αλλά πλέον και συνδέσεις εσωτερικού. Θεωρούμε ότι, πέρα από τις ανταγωνιστικές τιμές μας, οι επιβάτες από την Αθήνα θα εκτιμήσουν την εμπειρία της πτήσης με Volotea με τα άνετα Boeing 717 με ελληνικό πλήρωμα, πετώντας από τον κύριο αεροσταθμό της Αθήνας», προσέθεσε σχετικά ο Carlos Muñoz, ιδρυτής και CEO της Volotea.

«Η απόφαση της Volotea να συνεχίσει να αναπτύσσεται στην Αθήνα δημιουργώντας βάση στο αεροδρόμιό μας, είναι μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη. Η συγκεκριμένη αναπτυξιακή κίνηση ενισχύει τη διασυνδεσιμότητα της Αθήνας και προσφέρει στους επιβάτες μια μεγάλη ποικιλία ταξιδιωτικών επιλογών, τόσο στο διεθνές δίκτυο, όσο και στο δίκτυο του εσωτερικού. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στον αεροπορικό συνεργάτη μας και παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τη Volotea στα αναπτυξιακά σχέδιά της από την Αθήνα», σημείωσε εκ μέρους του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, ο CEO Γιάννης Παράσχης.

Με αφορμή μάλιστα την αύξηση των δομολογίων της η Volotea ξεκίνησε μια ειδική 48ωρη προσφορά στην ιστοσελίδα της, δίνοντας την ευκαιρία στους επιβάτες της να αγοράσουν εισιτήρια από €9 προς τους 2 νέους προορισμούς.

Διερευνητικές επαφές με την Fraport Greece για δρομολόγια στα Χανιά

Τα επεκτατικά σχέδια της εταιρείας ωστόσο δεν περιορίζονται εκεί. Η διοίκηση της Volotea είχε προγραμματίσει διερευνητική συνάντηση με τους διοίκηση της Fraport Greece στην Αθήνα ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα ανοίγματος δρομολογίου προς τα Χανιά, μετά και το κενό που αφήνει η αποχώρηση της Ryanair από το αεροδρόμιο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» το οποίο καταβάλλεται προσπάθεια να καλυφθεί. Να υπενθυμίσουμε ότι κατ΄  έτος η Ιρλανδική εταιρία χαμηλού κόστους διακινούσε από και προς τα Χανιά 510.000 επιβάτες, μέσω δρομολογίων εσωτερικού κι εξωτερικού, κάποια εκ των οποίων για την Ιταλία, όπου η εταιρεία που ιδρύθηκε από τους Carlos Muñoz και Lázaro Ros (διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντής αντίστοιχα) έχει σημαντική παρουσία.

Χάρη στην παρουσία της Volotea σε μεσαίου μεγέθους πόλεις της Ιταλίας, ο αερομεταφορέας έχει δεχτεί κρούσεις από την Ιταλία το 2019 να ανοίξει το «δρόμο» προς τα Χανιά. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα η ζήτηση για τον προορισμό δημιουργεί θετικό έδαφος για την ενδεχόμενη δρομολόγηση αεροσκάφους. 

Πρόσθετο κίνητρο θεωρείται και το γεγονός ότι η πόλη των Χανίων δύναται να συντηρήσει κίνηση όλο το χρόνο. Η λήψη, πάντως, της απόφασης από τη διοίκηση της Volotea θα περάσει από το μικροσκόπιο καθώς γνωρίζει καλά το ότι η Ryanair δεν αποκλείεται να επανέλθει σε ανύποπτο χρόνο και παρά τις τελευταίες εξαγγελίες. Οι απρόβλεπτες ενέργειες της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας άλλωστε καθώς και οι μαζικές παραγγελίες αεροσκαφών δεν αποκλείουν την πιθανότητα να αναζητήσει εκ νέου δρομολόγια στην Ελλάδα στο προσεχές μέλλον. 

Να υπενθυμίσουμε ότι η εταιρεία με έδρα την Βαρκελώνη συνδέει ήδη το Ελ Βενιζέλος με μια άλλη πόλη της Κρήτης το Ηράκλειο. 

Ποια είναι η Volotea

Η Volotea έχει μεταφέρει 15 εκατομμύρια επιβάτες από την έναρξη πτήσεών της, το 2012, και περισσότερους από 4,8 εκ. το 2017.

Την τρέχουσα χρονιά άνοιξε 58 νέα δρομολόγια τα οποία προστέθηκαν σε ένα σύνολο 293 δρομολογίων. Πλέον ο αερομεταφορέας πετά σε 78 πόλεις μεσαίου και μικρού μεγέθους στην Ευρώπη σε 13 χώρες: Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Ελλάδα, Κροατία, Τσεχία, Αλβανία, Πορτογαλία, Μάλτα, Αυστρία, Ιρλανδία και Λουξεμβούργο ενώ το 2018 ετκιμάται ότι θα μεταφέρει συνολικά από 5,7 εκ έως  6 εκ. επιβάτες.

 Η Volotea σήμερα έχει δώδεκα βάσεις: Βενετία, Νάντη, Μπορντό, Παλέρμο, Στρασβούργο, Αστούριας, Βερόνα, Τουλούζη, Γένοβα, Μπιλμπάο, Μασσαλία και Αθήνα, από τις 3 Μαΐου, 2018. Απασχολεί 87 άτομα και αναμένεται ότι θα δημιουργήσει άλλες 250 νέες θέσεις εργασίας μέσα στο χρόνο, κεφαλαιοποιώντας την αύξηση των δραστηριοτήτων της. 

Το 2018, η Volotea θα εξυπηρετεί το δίκτυό της με το στόλο της από 32 αεροσκάφη, αποτελούμενο από Boeing 717 και Airbus A319. Και οι δύο τύποι διακρίνονται για την άνεση και την αξιοπιστία τους, ενώ η Volotea προσφέρει πτυσσόμενες θέσεις κατά 5% πιο ευρύχωρες από τον μέσο όρο.

Η Volotea εξυπηρετεί το δίκτυό της με στόλο 32 αεροσκαφών το 2018, αποτελούμενο από Boeing 717 και Airbus A319. Όσο για το αεροσκάφος που η εταιρεία έχει επιλέξει για τη μελλοντική της ανάπτυξη και το οποίο σύμφωνα με την ίδια θα της επιτρέψει να αυξήσει την επιβατική χωρητικότητά της κατά 20%, σε 150 για δρομολόγια μακρύτερων αποστάσεων είανι το Αirbus A319.Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η εταιρεία επελέγη από το TripAdvisor Travellers' Choice 2017 ως η καλύτερη εταιρεία μα βάση στη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία, στην κατηγορία «Europe Regional and Low Cost».