Ειδήσεις
12-01-2016

Το Κουκάκι στη λίστα της Daily Mail με τις καλύτερες γειτονιές για το 2016 - Το χαρακτηρίζουν «σπίτι των αρχαίων θησαυρών»

Η έρευνα της Airbnb για τη Daily Μail θέλει το Κουκάκι ανάμεσα στις καλύτερες γειτονιές – Το απογειώνουν και το τοποθετούν στην πέμπτη θέση της δεκαεξάδας

Στις δέκα έξι καλύτερες γειτονιές για το 2016 εντάσσεται το Κουκάκι της Αθήνας σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της Daily Μail. To άρθρο αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η έρευνα της Airbnb βασίστηκε σε 40 εκατομμύρια ταξιδιώτες από 150 χώρες που διέμειναν μέσω της εταιρείας σε σπίτια διαφόρων περιοχών το 2015. Οι γειτονιές διακρίθηκαν με βάση τα παρακάτω κριτήρια: τοιχογραφίες δρόμων, γκαλερί, εστιατόρια, παραδοσιακά εμπορικά κέντρα κλπ». Ακόμη, το σχετικό δημοσίευμα σημειώνει για την αθηναϊκή γειτονιά: «Το Κουκάκι της Αθήνας που βρίσκεται κοντά στην Ακρόπολη χαρακτηρίζεται ως το σπίτι αρχαίων θησαυρών. Επιπλέον γίνεται ιδιαίτερη αναφορά για τον δρόμο της περιοχής με τις τοπικές ψησταριές, εστιατόρια, μπυραρίες κλπ». Η πλήρης λίστα με τις 16 καλύτερες γειτονιές της Airbnb περιλαμβάνει:

 1. Chuo-ku στην Οσάκα, Ιαπωνία

 1. Banglampoo στην Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη

 1. Brickfields, Κουάλα Λουμπούρ, Μαλαισία

 1. Capucins σε Μπορντό, Γαλλία

 1. Κουκάκι στην Αθήνα, Ελλάδα

 1. Triana στη Σεβίλλη, Ισπανία

 1. Hammerbrook του Αμβούργου, Γερμανία

 1. Kaneohe στο Oahu, ΗΠΑ

 1. Meireles σε Fortaleza, Βραζιλία

 1. Ρομά Sur στην Πόλη του Μεξικού, Μεξικό

 1. Oak Lawn στο Ντάλας, ΗΠΑ

 1. Poncey - Highland στην Ατλάντα

 1. Περιοχή VII στη Βουδαπέστη, Ουγγαρία

 1. Το Bukit Χερσονήσου, Μπαλί

 1. Richmond στη Μελβούρνη, Αυστραλία

 1. Συντάγματος στο Μπουένος Άιρες, Αργεντινή