Ειδήσεις
30-05-2016

Από το Μύρτο στο Πόρτο Κατσίκι: Οι καλύτερες παραλίες του Ιονίου σύμφωνα με το Lonely Planet [εικόνες]

Ο δημοσιογράφος Ρίτσαρντ Γουότερς του Lonely Planet εκθειάζει τις παραλίες του Ιονίου - Σε ποιες από αυτές γίνονται ιδιαίτερες αναφορές;

«Πού αλλού μπορεί να βρει κάποιος συγκεντρωμένες τόσες εκπληκτικές παραλίες ανά τετραγωνικό μίλι στον κόσμο, αν όχι στα καταπράσινα νησιά του Ιονίου στην Ελλάδα;»… 

Έτσι ξεκινά το άρθρο του ο δημοσιογράφος Ρίτσαρντ Γουότερς, του διεθνούς φήμης ταξιδιωτικού οδηγού Lonely Planet.

Έξι από τις προαναφερθείσες παραλίες βρίσκονται στις προτάσεις του Ρίτσαρντ,  οι οποίες τον έκαναν να τις ξεχωρίσει για την ψιλή χρυσαφένια αμμουδιά τους, το δραματικό τοπίο ολόγυρά τους και τα κρυστάλλινα, τιρκουάζ νερά τους που πραγματικά μοιάζουν σαν ψεύτικα!

Συγκεκριμένα, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο Μύρτο, στην παραλία-βιτρίνα της Κεφαλονιάς, στο Βουτούμι, τη μία από τις δύο παραλίες των μικροσκοπικών Αντίπαξων η οποία συγκεντρώνει αρκετούς επισκέπτες τόσο των Παξών όσο και του Ιονίου γενικότερα, αλλά και στο Πόρτο Κατσίκι στη Λευκάδα.

Το οδοιπορικό ολοκληρώνεται με την περίφημη παραλία Πετανοί, που βρίσκεται στη χερσόνησο της Παλικής σε απόσταση 12 χλμ. από το Ληξούρι και αποτελεί για πολλούς το πιο εντυπωσιακό τοπίο της Κεφαλονιάς μετά τον Μύρτο.