Ειδήσεις
02-07-2016

Ζαγοροχώρια… χειμώνα - καλοκαίρι! Το όμορφο αφιέρωμα του Lonely Planet που τιμά την Ελλάδα

Ένα όμορφο ταξίδι στα Ζαγοροχώρια! Βοϊδομάτης, Καπέσοβο και πολλά ακόμα μαγευτικά μέρη...

Τις ομορφιές ενός από τους αγαπημένους εγχώριους προορισμούς απόλαυσε δημοσιογράφος του Lonely Planet, εκθειάζοντας τη χώρα μας. Αυτή τη φορά, Όρλα Τόμας δεν επισκέφτηκε κάποιο νησί του Αιγαίου ή του Ιονίου αλλά τα Ζαγοροχώρια.

«Η φιλοξενία», που σημαίνει “αγάπη για τους ξένους”, δεν είναι μόνο μία λέξη, αλλά τρόπος ζωής στην Ελλάδα -μια βαθιά ριζωμένη κουλτούρα της φιλοξενίας που εκδηλώνεται, πιο απλά, ως προσφορά των τροφίμων» αναφέρει χαρακτηριστικά η ρεπόρτερ που εξερεύνησε όλα τα μονοπάτι της περιοχής.

Το «ταξίδι» της ξεκίνησε από το Καπέσοβο για να συνεχιστεί προς το Βραδετό ενώ δεν έλειψαν οι εξορμήσεις στο Βοϊδομάτη, το Κουκούλι και τη Βίτσα.

Μάλιστα, ιδιαίτερη μνεία γίνεται στο Μονοδένδρι και το μονοπάτι που οδηγεί στις όχθες του ποταμού. Στην πηγή του Βοϊδομάτη, που ακόμα και τις ζεστές μέρες είναι πάντα κρύα, η Τόμας δεν μπορεί να αντισταθεί και κάνει τη βουτιά της! Επόμενος σταθμός το Μεγάλο Πάπιγκο αλλά και τα Μετέωρα.

Τα Μετέωρα είναι «ένα από τα καλύτερα μέρη στον κόσμο» για ορειβασία, λέει ενώ δεν παραλείπει να αναφέρει ότι τα μοναστήρια και ειδικά το Μεγάλο Μετέωρο που χρειάστηκε 200 χρόνια για να ολοκληρωθεί, δημιουργήθηκαν χωρίς κανένα από τους σύγχρονους εξοπλισμούς ασφαλείας.