Ειδήσεις
06-07-2016

Το πιο ακριβό ξενοδοχείο της Ευρώπης βρίσκεται στην Ελλάδα!

Ποιο ελληνικό κατάλυμα φιγουράρει στην πρώτη θέση της λίστας με τα πιο ακριβά ξενοδοχεία; Τη δεκάδα συμπληρώνουν ακόμα δύο, στη Σαντορίνη

Η πρόσφατη έρευνα του Luxury-Hotels.com για τα πιο ακριβά καταλύματα στην Ευρώπη είχε ως αποτέλεσμα να καταλαμβάνει την πρώτη θέση ένα ελληνικό ξενοδοχείο. Συγκεκριμένα, το «Amanzoe», στο Πόρτο Χέλι, φιγουράρει στην κορυφή της λίστας με την ελάχιστη τιμή δωματίου τη θερινή περίοδο να είναι 1.779 ευρώ.

Για να φτιάξει την κατάταξη, η ιστοσελίδα έκανε σύγκριση μεταξύ πολυτελών ξενοδοχείων, λαμβάνοντας υπόψη τη χαμηλότερη διαθέσιμη τιμή για δίκλινο δωμάτιο, το δίμηνο Ιούλιος- Αύγουστος 2016, ενώ δεν έλαβε υπόψη εκείνα που διαθέτουν λιγότερα από 15 δωμάτια.

Δεύτερο είναι το ξενοδοχείο «Le Dune», Νότια της Σαρδηνίας, και τρίτο το «Cap Estal» στη Γαλλική Ριβιέρα. Στην πρώτη δεκάδα έχει συμπεριληφθεί ένα ακόμη ελληνικό ξενοδοχείο, ενώ στην 20άδα βρίσκονται συνολικά τρία. Συγκεκριμένα, το δεύτερο ακριβότερο ξενοδοχείο της Ελλάδας- και πέμπτο στην Ευρώπη σύμφωνα με αυτή την έρευνα- είναι στη Σαντορίνη. Πρόκειται για το «Canaves Oia Suites» με 1.400 ευρώ ελάχιστη τιμή δίκλινου δωματίου. Στο ίδιο νησί βρίσκεται και το «Katikies Euro», το οποίο είναι στην 19η θέση των πιο ακριβών ξενοδοχείων της Ευρώπης, με ελάχιστη τιμή δωματίου 1.140 ευρώ.