Ειδήσεις
29-08-2016

Το Gruner See Park έχει πρόβλημα ταυτότητας...Το χειμώνα είναι πάρκο, το καλοκαίρι λίμνη!

Είναι από τα μέρη του κόσμου με διαταραχή προσωπικότητας, αφού το χειμώνα προσφέρεται για δραστηριότητες όπως περπάτημα ή τρέξιμο, αλλά το καλοκαίρι είναι για μπάνια και υποθαλάσσια σπορ.

Υπάρχουν μέρη στις χώρες της Μεσογείου που το χειμώνα χάνονται, λόγω των βροχών και του χιονιού και το καλοκαίρι εμφανίζονται ξανά. Στην Αυστρία υπάρχει ένα μέρος που συμβαίνει το ανάποδο. Το χειμώνα το βλέπεις και το καλοκαίρι εξαφανίζεται. Για την ακρίβεια δεν μπορείς να το προσεγγίσεις περπατώντας. Το μέρος αυτό λέγεται Gruner See Park και βρίσκεται κάπου ανάμεσα στις Άλπεις.

Το χειμώνα μπορείς να περπατήσεις στο μονοπάτι του, να δεις τα φύλλα των δέντρων να πέφτουν το φθινόπωρο, να γίνεις Μαραβέγιας και να κάτσεις στο παγκάκι με το κορίτσι σου, όπου θα της απαγγέλεις στίχους του Φοηερμπάχ και του Χέγκελ, αλλά το καλοκαίρι θα βρεις κάτι διαφορετικό, αλλά εξίσου ρομαντικό. Μια βαρκάδα.

Η Πράσινη Λίμνη ή Gruner See που βρίσκεται στην περιοχή Στυρία στη νοτιοανατολική Αυστρία είναι ένα μέρος Dr. Jekyll και Mr. Hyde. Το χειμώνα είναι πάρκο και το καλοκαίρι γίνεται λίμνη. Επειδή βρίσκεται ανάμεσα σε φουλ χιονισμένα βουνά, από την άνοιξη και μετά που λιώνει ο πάγος, δημιουργείται μια τέτοια ποσότητα νερού - κυρίως από το βουνό Χόχσβαμπ - που καλύπτει όλη την περιοχή και την μετατρέπει σε λίμνη, με τον βυθό της να έχει δέντρα και παγκάκια, με πολλούς να κάνουν scuba diving.