Ειδήσεις
16-09-2016

Η Vogue ταξιδεύει σε Τήνο, Άνδρο και Σύρο! Το εγκώμιο στα ελληνικά νησιά (pics)

Οι συντάκτες του περιοδικού βρέθηκαν στους επίγειους παραδείσους και εντυπωσιάστηκαν από τις φυσικές ομορφιές….

Το βλέμμα της στραμμένο στους εναλλακτικούς προορισμούς έχει η Vogue, βάζοντας τέλος στους «ύμνους» σε ήδη προβεβλημένα νησιά, όπως Μύκονο, Σαντορίνη, Αντίπαρο και Ρόδο. Οι συντάκτες του περιοδικού βρέθηκαν σε Τήνο, Άνδρο και Σύρο και εντυπωσιάστηκαν από τις φυσικές ομορφιές.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, και τα τρία νησιά είναι ιδανικά για λογής-λογής δραστηριότητες και περιπετειώδεις διακοπές και οι ταξιδιώτες μπορούν να γευτούν συγκλονιστικές λιχουδιές. Για την Άνδρο, επισημαίνει ότι είναι ένα μεγάλο νησί – το δεύτερο μεγαλύτερο των Κυκλάδων μετά τη Νάξο. Αποτελείται από βουνά και κοιλάδες, κρυφούς καταρράκτες, χωριά και μοναστήρια.

Βρίσκεται μόλις δυο ώρες από το λιμάνι της Ραφήνας, κοντά στην Τήνο και τη Μύκονο. Έχει περισσότερες από 70 παραλίες, οργανωμένες, εύκολα προσβάσιμες αλλά και απομονωμένες με άγρια ομορφιά. Με ορεινές πλαγιές πιο επιβλητικές και από τα φημισμένα Highlands της Σκωτίας, η Άνδρος δεν μοιάζει με κανένα άλλο νησί των Κυκλάδων.

Το άρθρο μιλά για την Ερμούπολη της Σύρου, όπου παραμένει ζωντανή καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Το νησί βρίσκεται σε διαδικασία «αναζωπύρωσης» από νέους δημιουργικούς ανθρώπους που παντρεύουν την τοπική κουλτούρα με προσωπικά projects, όπως μικρές επιχειρήσεις, ανακαινίσεις και πρωτοβουλίες στο χώρο της γαστρονομίας.

Τέλος, η Τήνος μπορεί να απέχει μόλις 20 λεπτά με το ferry boat από τη Μύκονο αλλά «χιλιάδες μίλια» από το lifestyle και τη νυχτερινή ζωή του κοσμοπολίτικου νησιού. Η Vogue, αναφέρει στο δημοσίευμά της ότι είναι διάσημη για τους ναούς της Ορθοδοξίας, όπως η εκκλησία της Παναγίας της Ευαγγελίστριας στη Χώρα.

Πολλοί ταξιδιώτες προσπερνούν την Τήνο θεωρώντας ότι είναι γεμάτη αποκλειστικά με Ορθοδόξους. Στην πραγματικότητα, μόλις λίγο μακρύτερα, μπορεί να βρει κανείς το αληθινό πρόσωπο αυτού του μοναδικού νησιού που είναι περιστερεώνες, ανεμόμυλοι, 50 υπέροχα και ζωντανά χωριά, παραλίες, κύματα και φαγητό.