Ειδήσεις
27-09-2016

Το μεγαλύτερο ιστιοφόρο του κόσμου στην Ελλάδα! Ποιο νησάκι επισκέφθηκε;

Η Ελλάδα και οι ομορφιές της τραβούν και πάλι τα βλέμματα…

Για τρίτη φορά, επισκέπτεται το μεγαλύτερο ιστιοφόρο του κόσμου τα γαλανά νερά του Πόρου, αποδεικνύοντας το ότι η Ελλάδα και οι ομορφιές της τραβούν και πάλι τα βλέμματα.

Το ιστιοφόρο πλησίασε το όμορφο νησί του Αργοσαρωνικού, σε απόσταση αναπνοής, αγκυροβολώντας απέναντι από την ιστορική βίλα «Γαλήνη». Το «Royal Clipper»  έχει μήκος 120 μέτρα και μπορεί να φιλοξενήσει έως και 220 άτομα, ενώ τα πανιά του έχουν συνολικό εμβαδόν 5.202 τετραγωνικών μέτρων.

Διαθέτει  5 κατάρτια, 42 πανιά και το σχέδιό του βασίζεται στο θρυλικό «Windjammer», που κατασκευάστηκε το 1902. Το σκάφος κατασκευάστηκε το 2000 από το μεγαλύτερο ναυπηγείο της Πολωνίας, το Gdansk.

Το κυκλικό ταξίδι του πλοίου έχει ως αφετηρία τη Ρώμη και ενδιάμεσους σταθμούς το Σορέντο, τη Μεσίνα, το Κατάκολο, τη Μονεμβασιά, τη Μύκονο, τη Σύρο, τη Μύρινα, το Μπουργκάς, τη Βάρνα, το Ντεσεμπάρ, τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και τον Πόρο. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού λειτουργεί ως κρουαζιερόπλοιο στην Μεσόγειο, ενώ τον χειμώνα «μετακομίζει» στην Καραϊβική.